Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför försökte Jared Leto stoppa Joker-filmen

- 21/10/2019, 15:33 -

Filmen "Joker" har gjort storsuccé och skådisen Joaquin Phoenix har fått stående ovationer för sin roll som Jokern. En skådespelare som inte blev lika förtjust över framgångarna är den tidigare jokern Jared Leto som försökte stoppa filmen.

År 2016 spelade skådespelaren Jared Leto, 47, rollen som Jokern i den DC Comics-baserade filmen Suicide Squad. Men när regissören Todd Phillips skulle göra en film på endast Jokern så nobbades Leto från huvudrollen, som istället gick till Joaquin Phoenix, 44.

Blev ursinnig efter nobben

Beslutet fick Leto att gå i taket och skådespelaren ska ha blivit så arg att han ringde sina agenter och sin före detta manager för att stoppa inspelningen av filmen, enligt Hollywood Reporter.

Leto menade på att nobben  ”inte var en okej behandling av en Oscarsvinnare” – något som han tilldelades efter att ha spelat en roll i filmen ”Dallas buyers club”.

Vägrar kommande roller

Nu vägrar Leto att spela Jokern i den kommande uppföljningen av Suicide Squad-filmen. Dessutom kommer han tacka nej till "Birds of prey", en framtida spinoff av samma film.

– Hur spelar du den Jokern som du etablerade, efter Joaquin Phoenix? Hans tid som Jokern är över, säger en källa till Hollywood reporter.

Tidningen har dock varit i kontakt med Letos kollegor som tillbakavisar anklagelserna.

Jared Leto
Jared Leto försökte stoppa nya Joker-filmen enligt Hollywood reporter. Bildkälla: Stella pictures