Jared Leto rasande efter Joker-nobben.
Jared Leto rasande efter Joker-nobben. - Foto: Stella pictures

Därför försökte Jared Leto stoppa Joker-filmen

Filmen "Joker" har gjort storsuccé och skådisen Joaquin Phoenix har fått stående ovationer för sin roll som Jokern. En skådespelare som inte blev lika förtjust över framgångarna är den tidigare jokern Jared Leto som försökte stoppa filmen.


År 2016 spelade skådespelaren Jared Leto, 47, rollen som Jokern i den DC Comics-baserade filmen Suicide Squad. Men när regissören Todd Phillips skulle göra en film på endast Jokern så nobbades Leto från huvudrollen, som istället gick till Joaquin Phoenix, 44.

Blev ursinnig efter nobben

Beslutet fick Leto att gå i taket och skådespelaren ska ha blivit så arg att han ringde sina agenter och sin före detta manager för att stoppa inspelningen av filmen, enligt Hollywood Reporter.

Leto menade på att nobben  ”inte var en okej behandling av en Oscarsvinnare” – något som han tilldelades efter att ha spelat en roll i filmen ”Dallas buyers club”.

Vägrar kommande roller

Nu vägrar Leto att spela Jokern i den kommande uppföljningen av Suicide Squad-filmen. Dessutom kommer han tacka nej till "Birds of prey", en framtida spinoff av samma film.

– Hur spelar du den Jokern som du etablerade, efter Joaquin Phoenix? Hans tid som Jokern är över, säger en källa till Hollywood reporter.

Tidningen har dock varit i kontakt med Letos kollegor som tillbakavisar anklagelserna.

Jared Leto försökte stoppa nya Joker-filmen enligt Hollywood reporter. Bildkälla: Stella pictures
Vem spelar Jokern bäst?
Senaste nytt

Eilish kommer ut: var det inte uppenbart?

Kiss gör som Abba – blir avatarer

3 timmar sedan
Rockbandet Kiss förvandlar sig som första amerikanska band till avatarer. Artistveteranerna tar det digitala klivet i samarbete med det svenska företaget Pophouse Entertainment Group, som också ligger bakom Abbas avatarturné "Abba the voyage".

"Suits" återuppstår – i Los Angeles

igår 22:24
Samma energi och lika snygga människor som i originalet. Det utlovas när fler detaljer börjar sippra ut om en "Suits"-spinoff som ska utspelas i Los Angeles.

Harry Potter-bok kan vara värd 800 000 kronor

igår 19:14
Den första brittiska utgåvan av ""Harry Potter och de vises sten" från 1997 ska aktionernas ut. Slutbudet väntas landa på motsvarande 500 000–800 000 kronor, rapporterar BBC.

Gunilla Perssons känga till Fröken Snusk: “Fy fy fy”

igår 15:23
Gunilla Persson och Fröken Snusk är båda klara för att delta i Melodifestivalen 2024. I en intervju med Aftonbladet får Gunilla Persson frågan om vad hon känner för att tävla mot Fröken Snus.

Bianca Ingrosso tvingas lämna det egna eventet – på grund av…

igår 14:32
I helgen har Bianca Ingrosso och Lovisa Worge en pop-up butik för Ani Jewels. Men på grund av familjeomständigheter kan Bianca Ingrosso bara vara där i två timmar.