Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alex Schulmans tokilska mot Apple: "Sån satans idioti"

- 03/11/2019, 14:49 -

I Alex Schulmans senaste krönika i Expressen går han väldigt hårt åt Apples populära Iphone-telefoner. "Ursäkta, men varför är detta accepterat?", skriver han bland annat.

Alex Schulman är författaren och mediepersonligheten som tillsammans med Sigge Eklund driver en av Sveriges största podcasts – "Alex & Sigges podcast".

Han är också en återkommande krönikör i Expressen där han skriver om allt från politik till vardagliga funderingar.

I Schulmans senaste krönika från i lördags är tonläget mycket hårt och skribenten är extremt missnöjd.

Rasar mot Iphones

Alex Schulman kallar alla spruckna skärmar för "galenskap". Bildkälla: Bøe, Torstein/TT

Han beskriver hur han står i kö för att få dotterns spruckna Iphone lagad och hur han börjar fundera över den "galenskap" som pågår. 

Schulman menar att han ser förstörda Iphones överallt.

"Jag ser trasiga telefoner på bardiskar, på konferensbord, hos stolsgrannen på tåget, i hemmen och skolorna, tvärs över landet, vi är ett svenskt folk som betalat otroligt mycket pengar för att gå runt med trasigt glas", skriver han.

Schulman misstänker att det här var Apple-grundaren Steve Jobs plan från allra första början. 

"Kanske var det så han tänkte, dåren Jobs, när han kom på idén att göra en telefon som på båda sidor ska täckas av det sköraste materialet på jorden, att när de pajar allihop, för det ska de, så ska de paja på olika sätt", skriver han. 

Oförstående Schulman

Schulman förstår inte hur man kan förväntas köpa massa tillbehör för att skydda telefonen. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Den prisade författaren reflekterar också i krönikan över priset på att få skärmarna lagade. 

Han ställer sig frågan hur "vi" kan gå med på att betala upp till 10 000 kronor för telefoner som "går sönder så fort man råkar fumla med den". 

Schulman skriver vidare om att han inte förstår hur man kan förväntas köpa skal och andra skydd för att få ha sin telefon intakt under en längre tid. 

"Ursäkta, men varför är detta accepterat? Om du köper en bil, så skulle du väl inte gå med på att tvingas köpa ett skal till bilen? Du skulle väl inte lägga en plasthinna över vindrutan? Du tänker väl att bilen ska fungera i det skick du köpt den?", skriver han.

Avslutningsvis så menar Schulman att det värsta av allt är att "vi" finner oss i allt det här, och kallar det för "en sån satans idioti".

Här kan du läsa krönikan i sin helhet.

Läs mer: Alex Schulman om Jimmie Åkesson: "Bör ta över landet"