Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lojsan och Hannalicious möts av kritik: "Vansinnigt hänsynslöst"

- 07/11/2019, 17:45 -

Lovisa "Lojsan" Wallin och Hanna "Hannalicious" Friberg möts av kritik efter den diskussion de för i ett avsnitt av deras podd "Måndagsvibe". Där pratar duon om den hårt kritiserade Victorias Secret-kampanjen.

Det är i podcasten "Måndagsvibe" som influencerprofilerna Lovisa "Lojsan" Wallin och Hanna "Hannalicious" Friberg diskuterar Victorias Secrets kampanj där influencern Alice Stenlöf, 23, är ansiktet utåt. Kampanjen har kritiserats av bland annat artisten Peg Parnevik och bloggaren Alexandra Nilsson.

”Vad som är problematiskt här är att Victorias Secret lägger en self love-tag på samma gamla trötta fantasitjej-skit", skrev Peg upprört på sin Instagram.

Men varken Hanna Friberg eller Lovisa Wallin ser något problematiskt i att samarbeta med märket.

– Man ska vara så involverande och man ska involvera alla, säger Hanna och blir avbruten av Lovisa som säger att det inte går att inkludera alla.

– Det är inte hållbart, säger Lovisa.

Alexandra Nilsson
Alexandra Nilsson har kritiserat Victorias Secrets kampanj. Bildkälla: Stella Pictures.

"Typiskt PK-Sverige"

– Victorias Secret gjorde ett uttalande förra året tror jag det var att dom inte villa ha trans eller homosexuella. Där kan jag vara lite såhär, det är mer en personlighetsgrej. Man behöver ju inte gå på personlighetsgrejer vilka som ska vara med eller inte, säger Lovisa och fortsätter:

– Det finns ju skitmånga märken som bara levererar XXL. Nu är inte jag det men vi säger typ Molly Rustas är väl en XXS ska hon då gå in på det här märket och känna sig kränkt för att dom inte har XXS, säger Lovisa.

Hanna Friberg och Molly Rustas
Hanna Friberg (till höger) med vännen Molly Rustas. Bildkälla: Stella Pictures.

– Det är typiskt PK-Sverige som man är så fucking trött på. Jag orkar inte. Kan man sluta och fokusera på allt dåligt, fyller Hanna i.

På Twitter har många reagerat på duons uttalanden, några kommentarer lyder:

"Att dessa uttalanden även uppkommer under avsnittet är helt sjukt?? Skrämmande"

"Alltså nu får dessa influensers ge sig???? Vad är det jag hör!!!!!"

Lovisa Lojsan Wallin och Hanna Hannalicious Friberg
Lovisa "Lojsan" Wallin och Hanna "Hannalicious" Friberg driver podcasten "Måndagsvibe". Bildkälla: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

"Så vansinnigt hänsynslöst"

Peg Parnevik är chockad över podden.

"Lyssna inte på den här podcasten om du har en ätstörning, är i minoritet eller mår dåligt över din kropp. Gör det inte. Så vansinnigt ignorant och hänsynslöst. Jag har aldrig hört något så absurt och sårande på väldigt länge", skriver hon.

Peg får medhåll från influencerprofilen Cassandra Klatzkow.

"Jag kan bara hålla med. Man har ett ansvar när man har många följare och en podd att tänka på hur man uttrycker sig och göra lite research innan man uttalar sig kan jag tycka...", skriver Klatzkow på sin Instagram Story.

Cassandra Klatzkow
Cassandra Klatzkow lyfter upp Peg Parneviks tankar om Hanna och Lovisas uttalanden. Bildkälla: Instagram/cassklatzkow

Fotografen och influencern Rami Hanna har också reagerat på Hanna och Lovisas podcast.

"Kan ni snälla förklara dessa citat för mig?", skrev han på sin Instagram Story.

Rami Hanna
Rami Hanna ifrågasätter duons åsikter i podcasten. Bildkälla: Instagram/ramihanna