Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Isabella Löwengrip förklarar de köpta kommentarerna

- 12/11/2019, 11:36

Under måndagen stod det klart att solglasögonmärket Chimi Eyewear bryter sitt samarbete med Isabella Löwengrip. Detta efter att hennes Instagram fyllts av köpta kommentarer. Nu svarar Isabella på kritiken.

Det har stormat rejält kring bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 29, den senaste tiden. Det har bland annat avslöjats att hon har ljugit om sin statistik och att hennes bolag har lagt fram fejkade siffror på kundmöten.

Det har även framkommit att hennes bolag har varit nära konkurs, något som har gjort att Isabellahar sparkat hälften av sina anställda och lagt ner bolag.

Tidigare anställda har även vittnat om fruktansvärda arbetsförhållanden.

– Perioden jag jobbade där var utan tvekan den värsta i mitt liv, berättade en tidigare anställd för SvD.

Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Stoppar samarbetet efter skandalen

Skandalerna kring Isabella har givetvis påverkat hennes affärer. I helgen stod det klart att sanitetsbolaget Ellen valt att avsluta sitt samarbete Isabella.

I helgen la Isabella ut ett betalt samarbete med solglasögonmärket Chimi. Kommentarerna strömmade in på Instagram – men det var något som inte riktigt stämde. Majoriteten av kommentarerna var nämligen köpta, något som Bloggbevakning har uppmärksammat här.

Köpta kommentarer på Isabella Löwengrips Instagram
Köpta kommentarer på Isabella Löwengrips Instagram. Bildkälla: Instagram/isabellalowengrip, Bloggbevakning.se

I kommentarsfältet på Isabellas Instagram svarade företagets grundare Charlie Lindström att även han blev chockad och att samarbetet med Löwengrip nu är avslutat.

"Jag var lika chockad som dig när detta uppdagades och vi har valt att avsluta samarbetet och har inte för avsikt att göra något liknande igen. Jag befinner mig i en annan tidzon och har missat detta helt, något jag om någon såklart är väldigt ledsen för", skrev han.

Under måndagseftermiddagen raderade Isabella utan någon förklaring alla spår efter samarbetet på sin Instagram.

Chimi och Isabella Löwengrip
Charlie Lindström kommentarer att samarbetet med Löwengrip nu är avslutat. Bildkälla: Instagram/isabellalowengrip

Nu svarar Isabella på kritiken

På måndagskvällen var det en nyfiken läsare som frågade Isabella om hon hade någon kommentar till de köpta kommentarerna gällande samarbetet.

"Det var någon som gjorde det för att förstöra för mig. Trist", svarade då Isabella.

I kommentarsfältet får hon stöd från sina trogna fans, men andra är mer tveksamma till hennes förklaring.

Några kommentarer lyder: 

"Är det alltid någon som försöker förstöra för dig på alla dina Instagraminlägg med köpta kommentarer?"

"Du säger att någon köpte följare för att förstöra för dig. Tråkigt om det är så. Men varför valde du inte att bemöta det i inlägget istället för att radera det? För skadan är ju redan skedd nu när ett företag plus många följare tror att du köper följare".

"HAHHAHAHAHHHA yeah right, inte första gången dom ploppar upp"