Lördag 8 Maj
Stockholm

Hit flyttar Gunhild Stordalen – fick våning av Petter för 29 miljoner

Gunhild Stordalen
Gunhild Stordalen flyttar till drömvåning i Oslo. Foto: Stella Pictures, Google Maps

Det är inte särskilt synd om Gunhild Stordalen efter skilsmässan från Petter Stordalen. Förutom 106 miljoner kronor och en vän för livet så har Gunhild även fått en lyxvåning för 29 miljoner kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

År 2006 träffades den norska miljardären Petter Stordalen, 56, och Gunhild Stordalen, 40. Sommaren 2010 gifte sig. Men efter 14 år tillsammans gick paret den 10 november ut och berättade att de separerar.

Kort efter uppbrottet stod det klart att Gunhild får hela 106 miljoner kronor efter skilsmässan. Petter har även lovat att fortsätta pumpa in pengar i hennes organisation EAT.

Gunhild får 106 miljoner kronor efter skilsmässan. Bildkälla: Stella Pictures.

Flyttar till lyxkvarteret 

Under sitt äktenskap så bodde Petter och Gunhild på en av Oslos flottaste adresser i området Bygdøy. Den 1 200 kvadratmeter stora villan bjuder på en magnifik utsikt över Oslofjorden. Idag är Stordalens villa värderad till cirka 100 miljoner kronor.

Petter Stordalens lyxhus på Bygdøy. Bildkälla: Cornelius Poppe/TT Bild

Där kommer givetvis inte Gunhild bo kvar efter uppbrottet. Istället flyttar hon till ännu en överdådig bostad. För över en vecka sedan avslöjade norska VG att Petter har köpt en lägenhet till Gunhild.

Betalade 29 miljoner

Idag avslöjas fler detaljer om våningen, med adressen Inkognitogata 19. I kvarteret ligger flera ambassader, statsministerns hem och det är bara ett stenkast från det kungliga slottet.

Inkognitogata 19 i Oslo blir Gunhilds nya adress. Inte illa. Bildkälla: Google Street View

För våningen, som är 252 kvadratmeter stor så har Petter betalat hela 29 miljoner kronor. Men då är det också fyra sovrum, fyra vardagsrum, fem eldstäder och två badrum, skriver Nettavisen.

– Ja det stämmer att jag ska flytta till Inkognitogata, skriver Gunhild i ett sms till Dagens Næringsliv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela