5 saker du vill veta om Åsa Ingrosso

- 18/12/2019, 11:45 -
Åsa och Emilio Ingrosso

Åsa och Emilio Ingrosso

STELLA PICTURES / Robert Eklund

Hur träffades hon och Emilio Ingrosso? Vart bor hon? Vad arbetar hon med och hur är hennes relation med familjen Wahlgren/Ingrosso?

Det både tisslas och tasslas om Åsa Ingrosso, 44, men hur bra koll har du egentligen på henne? Här får du en uppdatering. 

Vad är Åsa känd för?

Åsa är gift med den kända profilen och entreprenören Emilio Ingrosso. Emilio har tidigare varit gift med Pernilla Wahlgren och tillsammans har de barnen Bianca Ingrosso, Benjamin Ingrosso och Oliver Ingrosso

Åsa är med och driver restaurangkedjan La Perla som ligger i Palma där hon och familjen även är bosatta. Hon är även en väldigt framgångsrik inredningsdesigner och har bland annat inrett Biancas lägenhet. 

Har Åsa barn?

Hon har två egna barn. En son som heter Anton Björling, 23 och Lina Björling. Anton fick hon när hon var 21 år gammal. 

Hur träffades Åsa och Emilio Ingrosso?

Makarna träffades för åtta år sedan då Åsa åkte till Mallorca för att undersöka möjligheterna att öppna en skobutik där. Hon blev då presenterad för Emilio som drev restaurang på Mallorca.

– Han är också väldigt skointresserad och hade bra kontakter med en skofabrik. Så vi började prata om skor. Och fortsatte prata i oändlighet. Ganska snart slutade vi prata om skor, skrattar Åsa och beskriver mötet som att det sa klick direkt, berättade hon i en intervju med vt.se.

De gifte sig 2015 och idag bor de i en exklusiv våning tillsammans med sina hundar. 

Vad heter Åsa på Instagram?

På Instagram heter hon asa_ingrosso och har omkring 74 000 följare. I hennes flöde dyker det ofta upp vacker inredning, härlig italiensk mat, vackra miljöer, tänkvärda citat och annat mysigt. 

Hur är Åsas relation med Bianca och Benjamin?

Riktigt bra. Hon kallar dem sina "hjärtebarn" och står dem väldigt nära. Åsa var även den som upptäckte Biancas bulimi under tiden hon bodde med dem på Mallorca. 

Hon har nyligen uttalat sig om att hon tycker det är jobbigt att de bor så långt ifrån varandra.

 "Vi hade en sån otroligt trevlig kväll igår med några av dom älskade barn som bor här i Sverige. Att ha familjen uppdelad såhär i två länder är fullkomligt fruktansvärt. Det är så sällan vi är tillsammans alla på en gång och hur vi än gör så har vi dåligt samvete med längt och smärta i hjärtat", skrev hon. 

Relationen med Pernilla tycks vara aningen syrligare.