Carola Häggkvist avslöjar –  därför dricker hon minde alkohol

- 08/01/2020, 11:29 -

Carola Häggkvist ska skära ner på sitt drickande. Istället satsar hon på alkoholfria drinkar och smarriga smoothies. – Jag måste hålla igen på vissa saker, säger Carola till Amelia.

För många innebär ett nytt år även ett och annat nyårslöfte. Det kan handla om att sluta röka, börja träna eller kanske spara pengar. En av de som har bestämt sig för att lägga om sitt liv en aning är Carola Häggkvist, 53.

I en intervju med Amelia konstaterar Carola att hon är en "livsnjutare" – men att det finns en sak hon ska skära ner på. Nämligen alkohol.

– Jag ska försöka att dricka varannan vatten istället för vin, eller dricka alkoholfritt. Inte för att jag dricker ofta, men jag måste hålla igen på vissa saker. Det är så lätt att belöna sig när man jobbar mycket, och unnar sig, säger Carola till Amelia.

Istället tänker hon välja att göra en alkoholfri drink eller en smoothie.

– Jag måste ta hand om mig, jag kan inte gotta mig lika mycket som jag gjorde förut, säger hon till tidningen.

Carola Häggkvist
Carola Häggkvist skär ner på sitt drickande. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Får sällskap av Gunhild Stordalen

Carola är inte den enda kändisen som tänker dra ner på sitt alkoholintag. Även Gunhild Stordalen, 40, gick nyligen ut och berättade att hon ska ta det lite lugnare med drickandet.

"Ett av mina nyårslöften är att dricka mindre – och inte för sent på kvällen", skrev Gunhild på Instagram. Hon förklarade att alkohol förstör hennes nattsömn och att det är en myt att 1-2 glas om dagen är bra för hälsan. 

Gunhild Stordalen
Gunhild Stordalen är en annan kändiskvinna som skär ner på sitt drickande. Bildkälla: Instagram/gunhild_stordalen

Men precis som Carola så tänker inte Gunhild spola kröken för gott.

"För mig handlar alkohol också om nöje, sociala tillställningar och att njuta av livet. Trots allt så finns det ingen säker gräns av att leva heller", skrev hon på sin Instagram.