Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det är den vanligast saken som Farmen-deltagarna försöker att smuggla in

- 08/01/2020, 11:45 -

Hur det var att leva på en gård för 100 år sedan – det är någonting som Farmen-deltagarna får testa på. Men precis som med många andra program så händer det att vissa deltagare försöker att smuggla med sig nödvändigheter som hjälp på traven.

Farmen är en svensk dokusåpa där ett antal deltagare antar utmaningen att leva som man gjorde för hundra år sedan, vilket bland annat betyder att de saknar både elektricitet och rinnande vatten. Enligt både produktion och deltagare är detta en väldigt påfrestande tävling som testar både kropp och psyke. 

Farmen
Farmen 2020 är i full gång. Bildkälla: TV4

I söndags var det säsongspremiär för den trettonde säsongen av programmet och årets deltagare är mer färgstarka än någonsin – och redan nu har intrigerna börjat blomma upp. 

"Smugglas in"

I påfrestande produktioner som bland annat Expedition Robinson och Farmen så händer det ofta att deltagare gör tappra försök till att smuggla in saker som de egentligen inte får ha med. Farmen-produktionen berättar för Nyheter24 att detta fenomenet är väldigt ovanligt men att det ibland händer. 

"Inför att deltagarna flyttar in på Farmen går vi igenom deras saker för att kolla att de inte har med sig sådant som inte hör hemma på Farmen. Självklart förekommer det att de smugglar med sig saker in, men de flesta är ändå peppade och ser fram emot att anta utmaningen med att leva farmarlivet fullt ut, berättar Anders Edholm, pressansvarig. 

Men när det väl händer – vad är då den vanligaste saken som deltagarna försöker att få med sig in?

– Det vanligaste som de försöker att smuggla in är pincetter, avslutar Anders. 

När deltagare väl försöker att få med sig någonting in så är det oftast pincetter. Bildkälla: MIKAEL ANDERSSON / TT