Det här tvingas Farmen-deltagarna att äta – varje dag

- 29/01/2020, 17:10 -

Vad står egentligen på Farmen-deltagarnas meny? Visst har vi sett att det slafsas med någon grå gröt och kokas potatis – men vad är det egentligen dom äter?

Farmen Sverige är i full gång och efter ett par veckor har dramatiken sannerligen satt igång. Konflikter har börjat att blossa upp bland deltagarna, tävlingarna skickar ut folk till det så kallade "Torpet" och bristen på bekvämligheter börjar att göra sig påmind.

Men utöver bristen på bland annat rinnande vatten och elektricitet så är matutbudet extremt sparsamt på gården – vilket är påfrestande för både kropp och knopp. 

I avsnitten har tittarna kunnat skymta lite av vad som står på deltagarnas dagliga meny – men hur mycket och vad får man egentligen äta på gården? 

– Deltagarna på Farmen har tillgång till spannmål, potatis, rotfrukter, ägg och mjölk i nästan obegränsad mängd, berättar Anders Edholm, pressansvarig för Farmen. 

– Sedan äter de även det kött som slaktas på gården samt eventuella belöningar som de fått genom att klara uppdragen. I somras bestod spannmålet av råg och vete. Den berömda Farmengröten är gjord på råg. 

Den ökända potatisgrytan. Bildkälla: TV4 Play
Grötfrukosten är serverad. Bildkälla: TV4 Play
Deltagarna på Farmen har tillgång till spannmål, potatis, rotfrukter, ägg och mjölk i nästan obegränsad mängd. Bildkälla: TV4 Play

Vad dricker de till då?

– Till maten avnjuts vatten eller mjölk. Det är deltagarna själva som avgör vad de vill äta och hur god maten blir beror på deras matlagningskunskaper och tillgång till råvaror och belöningar, avslutar Anders. 

Så nej, deltagarna svälter inte. Men nej, det är samtidigt inte direkt favoritpizzan med ett glas Pinot Noir till.