Fredrik Wikingsson
Fredrik Wikingsson har förlorat sitt körkort.

Fredrik Wikingsson blir av med körkortet: "Som en pajas" 

Tv-profilen Fredrik Wikingsson stoppades av polisen mitt i natten efter att han hade kört för fort. Wikingsson blev av med körkortet och fick även böter.


Det är i sin podcast som tv-profilen Fredrik Wikingsson, 46, avslöjar att han har blivit av med sitt körkort. Det var efter att Fredrik och Filip Hammar, 44, varit på ett företagsgig i Örebro som de tog bilen tillbaka mot Stockholm. Det var under den nattliga bilfärden som duon stoppades av polisen i Bålsta.

– Ibland kör du för fort. Jag säger till dig ibland att vi i lugn och ro och att vi kan cruisa längs E18, berättar Filip och fortsätter: 

– Det blir en ljusförändring inne i kabyssen. Blått. På en sekund så säger du ”Helvete”. Du inser snabbt att….det är inte speciellt svårt att förstå vad det här handlar om. Det är inte en polisbil som ska önska oss glad vår, säger Filip.

Filip berättar hur de i bilen dividerade om huruvida Fredrik skulle förlora sitt körkort.

– Du vill ju inte tro det. Där är du ju fortfarande en optimist, säger Filip till Fredrik i podden.

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar stoppades av polisen. Bildkälla: Stella Pictures.

"Tänk om det blir något fel nu" 

Duon tänkte att poliserna kanske skulle låta det hela passera – men så var det alltså inte. Fredrik fick även blåsa och Filip förtydligar att varken han eller Fredrik dricker när de ska köra.

– Det ska gudarna veta, säger Filip.

Fredrik berättar i podden att trots att han var medveten om att han inte hade någon alkohol i blodet så var det nervöst.

– Man får den där jävla pipan mellan läpparna och tänker ”tänk om det blir något fel nu”. Att åka dit för fortkörning OCH rattfylla. Nej fyfan alltså, säger Fredrik.

Men alkoholmätaren gav inget utslag på alkohol. Fredrik fick en bot på 3 600 kronor och en uppmaning att kontakta Transportstyrelsen.

Fredrik förklarar i podden att han körde precis över gränsen.

– Det var en kilometer för snabbt. Det var noll trafik och bra väglag och mitt i natten. Jag känner mig som att jag sällar mig till en klubb av Pernilla Wahlgren och Charlotte Perrelli och 85 procent av alla Sveriges travkuskar. Det är såna som blir av med körkortet. Det är såna man läser om. Jag känner mig som en pajas, säger Wikingsson. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".