Farmen 2022
Trots hårda omständigheter så kan lusten slå till. - Foto: TT/Nyhetsbyrån/TV4

Hemligheten bakom sexet i Farmen: "Fyller på kondomerna"

Farmen är ett program som är påfrestande för både kropp och knopp. Men vissa år så smyger sig lusten ändå fram och det händer att deltagarna har lite "raj raj" på gården.


Att ställa upp i ett program som Farmen Sverige är inte direkt det enklaste. I flera veckors tid ska ett gäng främlingar sköta en gård – precis som det gick till för 100 år sedan. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten. Utöver det så finns det bara ett smalt utbud med mat som till största del består av rotsaker, ägg och gröt. 

Men många av deltagarna ser tävlingen som en utmaning där de får testa vad de klarar av och inte. 

Utöver det magra utbudet av mat och obefintlig elektricitet så har det kommit fram att deltagarna även sover väldigt dåligt. Detta på grund av snarkningar, baggar i sängen, tunna madrasser och råttor i väggarna. 

Men trots de rådande omständigheterna så händer det vissa år att deltagarna hittar en kemi hos varandra – och lusten kommer framkrypandes. 

Trots långa dagar med hårt arbete händer det att deltagare fattar tycke för varandra. Bildkälla: TV4 Play

År 2017 blev den färgstarka deltagaren Linnea Landström rejält omskriven efter att hon och deltagaren Alexander Vörös hade sex med varandra i "Farmen" redan första natten.

Linnea hade sex i Farmen. Bildkälla:Instagram

Men vad gäller då om man har sex på Farmen? Får deltagarna ha det? Finns det några andra bestämmelser? Finns det kondomer om så önskas? P-piller?

Nyheter24 pratade med Anders Edholm, före detta pressansvarig för Farmen som berättade hur det (bokstavligen) ligger till. 

– Om det nu är så att tycke uppstår och lusten faller in så är det helt upp till Farmarna att spendera en natt tillsammans i sänghalmen om de så vill. Det är inget som vi lägger oss i. Det finns kondomer och det fylls på kontinuerligt om det skulle behövas, liksom andra läkemedel, förband med mera. 

Han berättar att risken finns att vissa tittare inte tycker att utbudet borde finnas då Farmarna ska leva som på 1800-talet. Men att det är smällar man får ta. 

– Preventivmedel får dem som använder ha med sig in på Farmen. Kanske att den strikta farmentittaren skulle kunna ha synpunkter på att mycket av detta inte fanns för hundra år sedan. Men alternativet att inte erbjuda detta till deltagarna för att följa programidén tycker vi hade varit oansvarigt. Allt var inte bättre förr, säger han. 

Med andra ord är det fritt fram för Farmarna att ha lite "raj raj" om de vill. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon får radions lyrikpris

Felicia Book har sadlat om helt – det gör hon idag

Anna Books dotter Felicia Book växte upp i rampljuset, och har varit med i både Farmen VIP och Fångarna på fortet. Men nu har Felicia lämnat kändisvärlden bakom sig, och satsar helt och fullt på sitt nya jobb.

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

2 timmar sedan
Tuva Novotny har, under hela sina karriär, varit mycket hemlighetsfull kring sitt privatliv. Under smygpremiären av "Allt och Eva" visade hon dock upp sina två döttrar på röda mattan.

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

2 timmar sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

2 timmar sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

3 timmar sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.