Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenska skådespelaren kan få livstids fängelse

- 27/02/2020, 11:01 -
Svensk skådespelare Florida

En svensk skådespelare riskerar livstid efter att han har haft sex med en minderårig flicka.

En svensk skådespelare i 45-årsåldern riskerar nu livstids fängelse efter att han åkt till Florida och haft sex med en minderårig flicka.

Det var i juli förra året som en svensk skådespelare i 45-årsåldern greps på ett motellrum i Florida i USA, misstänkt för att ha haft sex med en minderårig flicka.

Mannen har erkänt brottet för polisen, och har i tidiga förhör berättat att han visste att det var olagligt att ha sex med en flicka under 18 år i den aktuella delstaten – men att han tog "chansen" eftersom han anser att de älskar varandra.

När skådespelaren greps på ett motellrum så beslagtog polisen flera av hans tillhörigheter. Bland annat hittades telefoner, Ipad, bilder och kondomer. De ska även ha hittat ett graviditetstest i en resväska.

Skådespelaren
På sociala medier delade skådespelaren flera bilder på sig själv tillsammans med den minderåriga flickan.

"Hon är oskuld så det gjorde ont"

I ett tidigt förhör med polisen berättade skådespelaren att han hade pratat med flickan över Instagram, FaceTime och vanliga sms. Han sa även att han flugit till USA två gånger för att vara med flickan.

Han berättade att de i juli hade samlag för första gången. Enligt polisrapporten hade de samlag fyra gånger.

“Han säger att de försökte ha sex igen precis innan polisen kom men att det 'inte funkade'. När jag frågade vad han menade med det säger han att 'hon är oskuld så det gjorde ont'”, står det att läsa i polisrapporten.

På sociala medier har mannen lagt ut flera bilder på sig själv tillsammans med flickan.

Skådespelaren
Skådespelaren reste till USA två gånger för att träffa flickan

Kan få livstids fängelse 

I augusti 2019 åtalades mannen för bland annat sexuellt övergrepp mot minderårig. Åtalet lades nyligen ner, något som Aftonbladet var först med att rapportera om. 

Men det betyder inte att skådespelaren kommer undan någon form av påföljd. Tvärtom ser det nu ut som att snaran dras åt.

Skådespelaren
En av de många bilder som skådespelaren la ut på sin officiella Instagram. Här poserar han tillsammans med flickan.

Nu har nämligen federala åklagare tagit över fallet och mannen riskerar livstids fängelse, skriver Expressen.

– När det blir ett federalt mål blir åtalspunkterna mycket allvarligare, straffmässigt sett, än ett mål på delstatsnivå, säger Todd Brown på den lokala åklagarmyndigheten i Florida, till Expressen.

Enligt Expressen så kan skådespelaren få fängelse i minst tio år eller livstid. I april inleds rättegången mot mannen.