Måndag 6 Dec
Stockholm

Linda Bengtzing arbetslös efter corona – ska börja sälja bakverk

Linda Bengtzing
Linda Bengtzing arbetslös efter corona. Foto: Stella Pictures.

Coronaviruset, covid-19, har gjort många artister tillfälligt arbetslösa. Två av dom är Linda Bengtzing och Robin Bengtsson. Nu berättar Linda om hur hon ska få vardagens ekonomi att gå ihop.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Sverige har coronaviruset, covid-19, hittills smittat över tusen personer och krävt sju människoliv. Virusets framfart i samhället har inte kunnat undgå någon, och det påverkar flera olika branscher. 

Tusentals personer har varslats, regeringen har gått ut med ett krispaket och under tisdagen meddelade statsminister Stefan Löfvén att gymnasieskolor och högskolor stängs.

Även nöjesbranschen påverkas kraftigt av coronaviruset. Flera artister har fått ställa in sina turnéer eller flytta fram spelningar.

Bland de artister som drabbas av följderna finns både Linda Bengtzing, 46, och Robin Bengtsson, 29

Blev svart efter Mello

Både Linda och Robin såg vi i årets omgång av Mello. Tävlandet i Melodifestivalen har gjort att de inte fått tacka ja till andra erbjudanden under tiden. 

Men när Mello är överstökat hoppades artisterna att deltagandet i Mello skulle löna sig i lukrativa bokningar. Men så har det inte blivit nu.

Linda Bengtzing är tillfälligt arbetslös. Bildkälla: Stella Pictures.

– Under Melodifestivalen ställer man in många gig, jag tror att jag hade sex inställda jobb och det är tufft bara det. Jag har inte tagit ut någon lön i januari och februari och nu måste jag fortsätta med att inte ta ut lön, säger Linda Bengtzing till Expressen.

I intervjun med Expressen säger Linda att hon förbereder sig på en lång period utan inkomst. Hon berättar även att hon erbjudit sina tjänster till en vän som driver ett cateringföretag.

"Jag är en jäkel på att baka"

I en intervju med Aftonbladet berättar Linda nu att det är "helt svart". Hon överväger nu att satsa på att dra in pengar på att baka.

– Jag är en jäkel på att baka. Alla som jobbar hemma kanske vill ha färska tekakor på morgonen. Då kanske de vill prenumerera på ”Lindas tekakor”, säger Linda till Aftonbladet.

Robin Bengtsson kan inte heller jobba på samma sätt som innan pandemin. Bildkälla: Stella Pictures.

Även för Robin Bengtsson ser det dystert ut. Han har fått flera spelningar inställda eller uppskjutna.

"Precis för många av mina kollegor så är jag tillfälligt ”arbetslös” då våra jobb inte går att genomföra i dessa tider. Hade sett fram emot att sticka ut och spela live för er men vi får vänta ut den här lilla pandemin. Stay healthy så ses vi snart", skrev Robin på Instagram.

Kommentera
Kopiera länk
Dela