Anna Book
Anna Book dömdes i tingsrätten – hon ska nu betala 30 000 kronor till företaget.

Anna Book döms efter bråk – ska betala 30 000 kronor

Anna Book köpte mattor för nästan 50 000 kronor. Men företaget såg aldrig skymten av några pengar. Nu döms Anna Book av tingsrätten.


Det var i november 2018 som Anna Toledano Book, 49, och maken Roberto Toledano, 51, slog till på sitt drömhus. Paret köpte en friliggande villa i Sigtuna kommun utanför Stockholm för 4,8 miljoner kronor. 

För pengarna fick de sex stycken rum fördelade på 171 kvadratmeter och en enorm tomt.

"Det vitmålade grova betongtaket och väggarna i original blandat med lyxig skön heltäckningsmatta och dom här möblerna. Känns spot on", skrev Anna i sin blogg förra våren om hur hon tänkte kring inredningen.

Till nya huset köpte Anna heltäckningsmattor för 47 000 kronor. Men mattföretaget såg aldrig röken av några pengar.

Anna själv menar att hon har haft en deal om att hon skulle få mattorna gratis i utbyte mot att hon gjorde reklam för mattorna på sin Instagram.

Anna Book. Bildkälla: Stella Pictures.

Gick till inkasso

Ägaren på mattföretaget säger att Anna skulle få 30 procent rabatt.

– Jag orkar inte strida mer och ha krig. Jag har bevisning med orderbekräftelse och faktura, en kollega vittnade om köpet. Vi har inte skrivit något avtal om marknadsföring, säger han till Aftonbladet.

Enligt mattföretagets ägare så var det först när fakturan gått till inkasso som Anna Book började prata om Instagram-samarbetet.

– Jag trodde inte att kända personer kunde agera så här omoraliskt, det vore bra om folk kände till det. Bara för att de är kända behöver de inte vara fina människor, säger han till Aftonbladet.

I höstas stämdes Anna av företaget, och nu har de förlikats i tingsrätten. Anna döms att betala 30 000 kronor till företaget, skriver Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.

Tommy Körbergs ord om sin fru Anne-Charlotte: "Klipp bort det här"

Tommy Körberg gästar Malou von Sivers intervjuprogram Malou möter på TV4. I programmet börjar Tommy berätta om sin fru Anne-Charlotte – men hejdar sig sedan...