Måndag 20 Sep
Stockholm

Löwengrips ekonomiska krasch: Förlorade en miljon i månaden

Isabella-Lowengrip-forlorade-en-miljon-i-manaden
Isabella Löwengrip förlorade en miljon i månaden. Foto: Stella Pictures

Hösten 2019 var tuff för entreprenören och bloggerskan Isabella Löwengrip. I en intervju med Svenska Dagbladet berättar hon nu om den svåra tiden, och det ekonomiska förfall som kom på köpet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

En maffig lyxvilla, flera tillsynes framgångsrika bolag och en USA-flytt på gång – det var inte länge sedan som Isabella Löwengrip, 29, verkade ha allt.

Hösten 2019 vändes dock allt upp och ner för entreprenören. 

"Varje månad försvann det en miljon kronor"

September 2019 gjorde Expressen en stor granskning där det framgick att Isabella Löwengrip blåst upp siffrorna för sina sociala medier. 

Till Svenska Dagbladet berättar Löwengrip hur hon efter granskningen förlorade 80 procent av sina kunder – och en herrans massa pengar på köpet. 

– Varje månad försvann det en miljon kronor.

Även den privata ekonomin tog stryk. I intervjun berättar Löwengrip att hon var konstant orolig över sina pengar. 

– Jag tror att jag var nere på runt 10 000 till 15 000 kronor på kontot ett tag och behövde hushålla med barnens julklappar.

Bildkälla: Stella Pictures

För att rädda ekonomin sålde Löwengrip lyxvillan, sparkade personal och sålde Löwengrip Beauty till den norska skönhetskoncernen Dermanordic.

Enligt Svenska Dagbladet kan Dermanordic ha betalat 50 miljoner kronor för Löwengrips bolag. 

Bättre ställt idag

Det här gör att Löwengrip nu har det bättre ställt än på länge. Hon påverkas inte heller av av coronapandemin, som så många andra gör. 

– Fantastisk timing, så här i efterhand. Jag är inte exponerad, har redan sålt, och påverkas inte ekonomiskt av corona, säger Löwengrip till Svenska Dagbladet

Läs även: Isabella Löwengrip fälls efter bluffen – ljög i bloggen

Kommentera
Kopiera länk
Dela