Isabella-Lowengrip-forlorade-en-miljon-i-manaden
Isabella Löwengrip förlorade en miljon i månaden - Foto: Stella Pictures

Löwengrips ekonomiska krasch: Förlorade en miljon i månaden

Hösten 2019 var tuff för entreprenören och bloggerskan Isabella Löwengrip. I en intervju med Svenska Dagbladet berättar hon nu om den svåra tiden, och det ekonomiska förfall som kom på köpet.


En maffig lyxvilla, flera tillsynes framgångsrika bolag och en USA-flytt på gång – det var inte länge sedan som Isabella Löwengrip, 29, verkade ha allt.

Hösten 2019 vändes dock allt upp och ner för entreprenören. 

"Varje månad försvann det en miljon kronor"

September 2019 gjorde Expressen en stor granskning där det framgick att Isabella Löwengrip blåst upp siffrorna för sina sociala medier. 

Till Svenska Dagbladet berättar Löwengrip hur hon efter granskningen förlorade 80 procent av sina kunder – och en herrans massa pengar på köpet. 

– Varje månad försvann det en miljon kronor.

Även den privata ekonomin tog stryk. I intervjun berättar Löwengrip att hon var konstant orolig över sina pengar. 

– Jag tror att jag var nere på runt 10 000 till 15 000 kronor på kontot ett tag och behövde hushålla med barnens julklappar.

Bildkälla: Stella Pictures

För att rädda ekonomin sålde Löwengrip lyxvillan, sparkade personal och sålde Löwengrip Beauty till den norska skönhetskoncernen Dermanordic.

Enligt Svenska Dagbladet kan Dermanordic ha betalat 50 miljoner kronor för Löwengrips bolag. 

Bättre ställt idag

Det här gör att Löwengrip nu har det bättre ställt än på länge. Hon påverkas inte heller av av coronapandemin, som så många andra gör. 

– Fantastisk timing, så här i efterhand. Jag är inte exponerad, har redan sålt, och påverkas inte ekonomiskt av corona, säger Löwengrip till Svenska Dagbladet

Läs även: Isabella Löwengrip fälls efter bluffen – ljög i bloggen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

1 timme sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.