Adam Alsing
Adam Alsings Top Gear Sverige kommer att sändas i sommar och höst. - Foto: Kanal 5

Familjens beslut för Adam Alsings "Top Gear Sverige"

I vintras spelade Adam Alsing, Markoolio och Tony Rickardsson in den svenska versionen av Top Gear. Nu står det klart att Top Gear Sverige kommer att sändas på Kanal 5 och Dplay.


Onsdag den 15 april 2020 dog den folkkära programledaren och radioprofilen Adam Alsing i sviterna av coronaviruset. Han hade då vårdats på Södersjukhuset i Stockholm.

"Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen", skrev Alsings anhöriga i ett uttalande till TT.

Adam Alsing har genom åren varit programledare för flera stora tv- och radioprogram. Bland annat har han varit programledare för "Big Brother" och i flera år kört "Äntligen morgon" i Mix Megapol tillsammans med Gry Forssell.

Adam Alsing har varit ett älskat ansikte i tv-rutan sedan tidigt 90-tal. Här ser vi honom år 1992, då aktuell med "Tur i kärlek" och därefter talkshowen "Adam" i Tv3. Bildkälla: Stella Pictures.

I vintras spelade Adam in Top Gear Sverige tillsammans med de andra programledarna Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson.

"Vill dela och minnas Adams varma glädje"

Nu står det klart att Kanal 5, i samförstånd med Adams familj och vänner, sänder Top Gear Sverige som först planerat.

– I vår stora sorg värmer det att se all omtanke och kärlek från omgivningen. Vi vill dela och minnas Adams varma glädje tillsammans med alla som har följt honom, säger familjen i ett pressmeddelande.

Gäster i det populära bilprogrammet är Peter Forsberg, Anja Pärsson, Per Morberg, Johanna Lind & Anders Bagge, Kajsa Bergqvist, Thomas Ravelli, Cecilia Forss och Mattias Särnholm.

Adam Alsing spelade in Top Gear Sverige under vintern. Programmet kommer att sändas i sommar. Bildkälla: Kanal 5

Axel Eriksson är innehållsdirektör på Discovery Networks Sweden och i pressmeddelandet säger han:

– Vi har haft en nära dialog med Adams närstående som har framfört deras önskan om att Top Gear Sverige ska sändas, för att minnas Adam. Vilket känns väldigt fint och vi har en samsyn kring att dela Adams värme och otroligt fina medverkan i serien, med hela det svenska folket, säger han.

Top Gear Sverige har premiär på Dplay den 15 juni och senare i höst kommer programmet rulla ut på Kanal 5.

Adam Alsing blev 51 år gammal.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

2 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?