Stockholm

Familjens beslut för Adam Alsings "Top Gear Sverige"

Adam Alsing
Adam Alsings Top Gear Sverige kommer att sändas i sommar och höst. Foto: Kanal 5

I vintras spelade Adam Alsing, Markoolio och Tony Rickardsson in den svenska versionen av Top Gear. Nu står det klart att Top Gear Sverige kommer att sändas på Kanal 5 och Dplay.


Läs mer

Onsdag den 15 april 2020 dog den folkkära programledaren och radioprofilen Adam Alsing i sviterna av coronaviruset. Han hade då vårdats på Södersjukhuset i Stockholm.

"Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen", skrev Alsings anhöriga i ett uttalande till TT.

Adam Alsing har genom åren varit programledare för flera stora tv- och radioprogram. Bland annat har han varit programledare för "Big Brother" och i flera år kört "Äntligen morgon" i Mix Megapol tillsammans med Gry Forssell.

Adam Alsing har varit ett älskat ansikte i tv-rutan sedan tidigt 90-tal. Här ser vi honom år 1992, då aktuell med "Tur i kärlek" och därefter talkshowen "Adam" i Tv3. Bildkälla: Stella Pictures.

I vintras spelade Adam in Top Gear Sverige tillsammans med de andra programledarna Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tony Rickardsson.

"Vill dela och minnas Adams varma glädje"

Nu står det klart att Kanal 5, i samförstånd med Adams familj och vänner, sänder Top Gear Sverige som först planerat.

– I vår stora sorg värmer det att se all omtanke och kärlek från omgivningen. Vi vill dela och minnas Adams varma glädje tillsammans med alla som har följt honom, säger familjen i ett pressmeddelande.

Gäster i det populära bilprogrammet är Peter Forsberg, Anja Pärsson, Per Morberg, Johanna Lind & Anders Bagge, Kajsa Bergqvist, Thomas Ravelli, Cecilia Forss och Mattias Särnholm.

Adam Alsing spelade in Top Gear Sverige under vintern. Programmet kommer att sändas i sommar. Bildkälla: Kanal 5

Axel Eriksson är innehållsdirektör på Discovery Networks Sweden och i pressmeddelandet säger han:

– Vi har haft en nära dialog med Adams närstående som har framfört deras önskan om att Top Gear Sverige ska sändas, för att minnas Adam. Vilket känns väldigt fint och vi har en samsyn kring att dela Adams värme och otroligt fina medverkan i serien, med hela det svenska folket, säger han.

Top Gear Sverige har premiär på Dplay den 15 juni och senare i höst kommer programmet rulla ut på Kanal 5.

Adam Alsing blev 51 år gammal.


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.