Så blir arvet efter Adam Alsing – saknade testamente

Onsdag den 15 april 2020 dog den folkkära programledaren och radioprofilen Adam Alsing i sviterna av coronaviruset. Han hade då vårdats på Södersjukhuset i Stockholm.

Adam Alsing. Bildkälla: Stella Pictures

"Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen", skrev Alsings anhöriga i ett uttalande till TT.

Han sörjs av hela svenska folket, vänner och familj.

Så fördelas arvet

När bouppteckningen nu har lämnats in till Skatteverket står det klart att Adam Alsing inte hade något testamente. Därför ärver hans hustru Anette, 53, och parets gemensamma barn Sebastian, 28, och Kasper, 27, hans tillgångar, skriver Aftonbladet.

Anette och barnen ärver Adam. Bildkälla: Stella Pictures

Efter att skulderna, framför allt bostadslån på totalt 4,2 miljoner kronor, räknats bort uppgick Alsings tillgångar vid hans död till 4,5 miljoner kronor.

Alsing hade också flera livförsäkringar, bland annat genom sitt medlemskap i Journalistförbundet och två kapitalförsäkringar. Hans fru Anette Alsing står som förmånstagare för försäkringarna som totalt uppgår till 3,5 miljoner kronor.

I tillgångarna ingår även aktierna i Alsings bolag Adam Alsing Nöjesservice AB, tillsammans med hälften av Adam och Anettes  gemensamma bostad, samt en liten stuga på 45 kvadratmeter vid sjön Gapern i Värmland, skriver Aftonbladet.

Mer: Adam Alsing i miljonskuld efter blåsning – så löste han krisen

Senaste nytt

Sara Shirpey om skådespeleriet: "Inte något jag tänkte att man kunde jobba med"

igår 16:45

Patrick Ekwalls två gyllene knep för bra sex: “Som en dans”

igår 16:26
Sportjournalisten Patric Ekwall, 58, berättar om kärlekslivet i en intervju med Martin Björk. Då delar han med sig av sina två gyllene tips för bra sex.

Folkkära Tunnelbane-Nettan om singellivet: “Tror att man vill brottas”

igår 14:59
Jeanette "Tunnelbane-Nettan" Höglund, pratade om sitt singelliv i en intervju med Martin Björk. Hon berättar om vad mäns fördomar om henne på grund av hennes yrke "Nej jag har tappat hoppet alltså".

Kommer ni ihåg Nemo Hedéns grova tatuering?

igår 14:48
Nemo Hedén blev känd i skandalsåpan "Kungarna av Tylösand. Nu är han nykter och driver två poddar. Här är allt du vill veta om 36-åringen.

Stugfixarna Norge-Halvor blev av med jobbet: "Utkastad med huvudet före"

igår 14:46
Halvor Bakke är programledare för det populära TV3-programmet "Stugfixarna Norge". Men 52-åringens karriär har varit långtifrån spikrak. – Jag blev av med jobbet och blev utkastad, berättar Halvor i en intervju med Nettavisen.

Därför känner du igen Karolina Tilander i Robinson 2023

igår 14:11
Snart drar en ny säsong av Robinson igång och bland deltagarna kan vi hitta Karolina Tilander, 23. Kanske känner du igen henne från Tiktok där hon blivit känd för sin “självscannar på Willys”-video.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.