Lördag 23 Okt
Stockholm

Greekazo avslöjar oväntade sanningen bakom "HotSpot"

Greekazo berättar hur låten HotSpot blev till. Och det är inte alls som vi trodde.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Alexander Cielma Miliarakis, 19, även känd som Greekazo har idag över 60 miljoner streams på Spotify och har under loppet av ett år gjort en riktig kometkarriär. 

Han hamnade minst sagt i rampljuset i slutet av förra året efter en omdiskuterad intervju i  ”Malou efter tio”  som han gästade för att prata om sin musik. Istället skulle han komma att ställas mot väggen angående droger och kriminalitet.  

Detta fick både tittare och en rad kända influensers att rikta stark kritik mot programmet och det blossade upp en hatstorm mot Malou von Sivers och Anders ”Arga snickaren” Öfvergård, 52 som även han, ställde Greekazo mot väggen. 

Greekazo och Anders Övfergård. Bildkälla: TV4
Artisten mötte starkt stöd på Twitter. Bildkälla: Twitter

En av de profiler som reagerade starkt på händelsen var Filip Dikmen. Dikmen la upp en sketch på Instagramdär han tydligt visade sitt stöd för Greekazo. 

Nyligen gästade artsten Filips nya podd "Bakom micken" där de bland annat pratar om besöket hos Malou, men även om Alexanders framgång. 

Det kom då fram att hans största superhit "HotSpot" (som idag har över 26 miljoner streams på Spotify) blev till av en ren slump. 

– Jag och mina vänner skojade runt lite. Så sa mina dom att jag skulle gå och spela in för skojs skull – vilket jag gjorde. De sa då att jag borde släppa den, så då gjorde vi en skoj-video till den, berättar Greekazo. 

– Vilken låt var det?

– HotSpot.

– Vänta nu, så HotSpot var bara lall?, frågar Filip igen. 

– Ja, det var bars jag hade som jag bara la ihop, berättar Greekazo. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela