Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Profilens hårda attack mot Ines Kokic: "Förstör vår bransch"

- 11/09/2020, 20:36 -

Det var under veckan som Bloggbevakning skrev att Ines Kokic tagit över en annan influencers konto. Ines har svarat med en förklaring men nu har reaktioner väckts.

Det var tidigare i veckan som Bloggbevakning skrev om att influencern Ines Kokic tagit över en annan stor influencers Instagramkonto.

Ines har idag omkring 245 000 följare på Instagramkontot @inesstagram och är en av Kenzas bästa vänner. 

Ines Kokic
Ines Kokic.Bildkälla: inesstagram

Ines Kokic har alltså tagit över/köpt ett konto som tidigare tillhört en stor influencer vid namn Teresa Lopez och sedan bytt namn på det till @inesstagram.

Detta beror på att Lopez en dag ville lägga ned/lämna sitt konto. 

Men hur kom Ines då i kontakt med Lopez? Jo, det berättar Ines i ett svar till Bloggbevakning.

Ines tillsammans med sin gode vän Kenza. Bildkälla: Inesstagram/Instagram

"Min kille drev vid tillfället en influencerbyrå där han representerade bla Teresa Lopez. Efter ett tag bestämde hon sig för att lägga ner instagramandet och vi kom då överens om att vi skulle ta över kontot istället. För att inte låta det stå och damma tog jag över innehållsskapandet och har gjort det sedan dess.

Som förväntat tappade jag initialt tiotusentals följare, personer som var där för att följa Teresa. Men många blev också kvar för att de gillade mitt innehåll, och så är det såklart många nya följare som hittat till kontot under de senaste fyra åren jag drivit det.

Uppköpet var helt enkelt en win-win-lösning för Teresa, min kille och för följarna. Och det har fungerat rätt bra!", skrev hon.

Men Ines menar att det är fel att påstå att hon "köpt alla följare", då hon under årens gång samlat på sig en stor skara egna följare till kontot. 

– Under nästan 5 år som jag drivit detta konto så har jag fått väldigt många nya följare som bytts ut mot dom gamla som fanns då jag tog över konto, skriver hon i ett meddelande.

"Hårt men sant"

Men trots Ines förklaring så är det en annan influenser som reagerat starkt på det hela. Nämligen Elin Skoglund. Elin har själv omkring 54 000 följare.

På sin story skrev hon ut att hon tycker att anser att det är ett hot mot hela branschen. 

Inlägg från Elins Instagram. Bildkälla: Bloggbevakning
Inlägg från Elins Instagram. Bildkälla: Bloggbevakning
Inlägg från Elins Instagram.Bildkälla: Bloggbevakning
Inlägg från Elins Instagram. Bildkälla: Bloggbevakning

Elin tycker att det hela med att ta över ett konto är en slags "quick fix" som förstör trovärdigheten hos andra influencers i branschen. 

Ines har ännu inte svarat på kritiken.