Anty efter BB-produktionens mörkande av Samis polisförhör: "Oacceptabelt"

Sami Jakobsson plockades ut för polisförhör under sin tid i Big Brother-huset. Efter förhöret fick han gå in i huset igen. Någonting som deltagarna Antonija "Anty"Johnson och Amilia Stapelfeldt reagerat starkt på.


Det var bara några dagar innan Sami Jakobsson skulle kliva in i Big Brother-huset som han och sju andra personer ska ha varit inblandade i en stöld av två militärfordon i Enköping. Händelsen inträffade i februari i år. 

Då Sami har åkt med i ett av de stulna fordonen – något han själv erkänner i förhör – så åtalas han för grovt olovligt brukande. Det är ett brott som kan ge fängelse i lägst sex månader och som högst i fyra år, det kan du läsa mer om på Lagen.nu.

Sami kunde knytas till händelsen via en cigarettfimp där hans DNA hittades.

I åklagarens bevis finns, utöver DNA-analyser, telefonlistor och en Snapchat-bild på ett av fordonen.

I stämningsansökan skriver Åklagarmyndigheten att "gärningen har varit av särskilt farlig eller hänsynslös art då de fordon som brukats varit avsedda för försvar av rikets säkerhet".

En Snapchat-bild från en av de misstänktas telefoner. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Plockades ut ur BB-huset för förhör 

Polisförhöret med Sami ägde rum den 21 april. Detta var under tiden han befann sig i Big Brother-huset vilket gjorde att han fick plockas ut av produktionen – för att sedan traska in igen. Förhöret hölls på inspelningsplatsen. 

När Sami sedan kom in igen frågade en annan deltagare vart han hållit hus varpå han svarade "private shit". 

Resterande deltagare inne i huset ska ej ha haft någon vetskap om vad som pågått. Någon som reagerade starkt på det hela är Youtubestjärnan Antonija "Anty"Johnson som var en av deltagarna inne i huset. 

Anty finner det hela oacceptabelt. Bildkälla: Anty/Instagram

– Vet att de gått rykten om att han lämnade huset för ett förhör men trodde verkligen inte det var sant för att, vad tusan? Men okej, rättvist? Absolut inte. Om något så visar detta bara mer på den favoriseringen som tittarna upplevt att Sami fått styrks, säger Antonija till Nyheter24 och fortsätter: 

– Det är så mycket som känns fel i detta. Varför ska man behöva lämna ett utdrag till TV4 ur sitt polisregister innan man blir antagen om detta visar sig vara okej? Och två: Att få lämna huset när hela programmet går ut på att vara isolerad framförallt för ett polisförhör. Tycker det är oacceptabelt från produktionens sida, säger hon. 

Enligt Sami så svarar han kort till Nyheter24 att han ”biktade” sig för produktionen kvällen innan han gick in i huset.

"Det var ny information"

Även deltagaren Amilia Stapelfeldt berättar att hon inte haft en aning om det hela. Hon anser även att det är onödigt att produktionen tar utdrag från polisregistret när det "ändå inte spelar någon roll". 

Amilia Stapelfeldt. Bildkälla: Amilia Stapelfeldt/Instagram

– Det var ny information för mig. Men ja, oavsett om det handlar om Sami eller inte så har jag har väldigt svårt att förstå varför produktionen har utformat ett regelverk om man ändå inte var bredd att efterfölja det, säger hon till Nyheter24.

TV4:s exekutiv producent för "Big Brother" Joel Bendrik bekräftar till Nyheter24 at polisen besökte inspelningen vid ett tillfälle för att tala med en deltagare. 

–  Efter dialog med polisen gjordes bedömningen att deltagaren inte utgjorde någon risk för säkerheten i huset, säger Joel Bendrik. 

Sami berättat själv 

På sin Youtubekanal berättar Sami själv om härvan. Där erkänner han brottet, men påstår att han inte varit med och planerat eller utfört stölden.

– Mitt åtal i denna förundersökning det grundas på att jag vid ett tillfälle en liten stund i skogen åkte med ett av de här fordonen, säger han.  

Han menar även att han inte förstod att fordonen var stulna. 

– När jag kommer dit så ser jag att det är militärfordon, min första tanke är ju inte direkt 'oj har de stulit de här bilarna', säger han i klippet

LÄS MER: 

Big Brother-vinnaren Sami Jakobsson åtalas – riskerar fängelsestraff

Sami Jakobsson egna ord om härvan: Därför gjorde han det

TV4 mörkade polisförhöret med Sami Jakobsson i "Big Brother"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.