Influencern Matilda Djerf berättar om operationen.
Influencern Matilda Djerf berättar om operationen. - Foto: Bildkälla: Instagram.

Matilda Djerf berättar om jobbiga operationen: "Rädd och förvirrad"

Influencern och designern Matilda Djerf har över 1.3 miljoner följare på Instagram. Hon har ett eget klädmärke och reser jorden runt med sin pojkvän. Nu berättar hon om en traumatisk upplevelse som vände hennes värld upp och ner.


Matilda Djerf, 23, är en stor influencer med många fans som ser upp till henne. Resor, kläder och fina bilder kan ge sken av att hennes liv är så gott som perfekt. Men nu berättar hon om en operation hon behövde genomgå i slutet av sommaren. 

På Instagram skriver Matilda att hon i augusti började känna av de värsta smärtor hon någonsin upplevt i magen. Hon är van vid magont och hoppades därför på att det bara var mensvärk. 

Men efter några dagar insåg Matilda att det var något som inte stod helt rätt till, då hon varken kunde stå, sitta eller ligga ned. Då åkte hon in till sjukhus. 

Matilda Djerf är en stor modeikon på Instagram. Bildkälla: Instagram.

Beskedet om utomkvedshavandeskap

När Matilda blivit undersökt på sjukhus fick hon först beskedet att hon var gravid. 

"Jag kände varje känsla som går att känna. Jag kände mig chockad, glad, rädd och förmodligen 100 andra känslor", skriver hon. 

Men strax därefter skulle läkaren komma med ännu ett chockerande besked. Matilda fick då veta att läkarna misstänkte att hon hade ett utomkvedshavandeskap, vilket betyder att ett befruktat ägg fastnat på vägen till livmodern. 

Detta ledde till att läkarna behövde operera bort Matildas vänstra äggstock. 

Matilda vill belysa ämnet och att ingen ska känna sig ensam. Bildkälla: Instagram.

Vill inte att någon ska känna sig ensam

Matilda beskriver i Instagraminlägget hur hon konstant skakade innan, under och efter operationen. Hon vill dela med sig av sin upplevelse på Instagram så att ingen annan ska behöva känna sig lika ensam som hon gjorde om de går igenom samma sak. 

"Jag kände mig så rädd, förvirrad, ensam och sårbar" skriver hon. 

Matilda vill även uppmana alla att stå upp för sig själv söka hjälp när något inte känns rätt. Hon skriver att man själv känner när en smärta är onormal och då inte ska låta någon övertala en om att man har fel. 

Matilda och pojkvännen Rasmus. Bildkälla: Instagram.

Drömmer om att skaffa familj

Läkarna har försäkrat Matilda om att hon har goda chanser till att kunna få barn i framtiden, men hon skriver att det ändå finns en oro hos henne själv. Hon skriver även att det fortfarande är väldigt tufft och att både hennes kropp och själ behöver få tid att läka. 

"Min dröm är att skapa en familj med Rasmus och jag hoppas att den drömmen kommer slå in", skriver hon. 

Matilda drömmer om en familj med pojkvännen. Bildkälla: Instagram.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

3 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.