Stockholm

9 kändisar som fått corona – och överlevt

. Foto: Mark J. Terrill/Claudio Bresciani/Jessica Gow/AP/TT

Många kändisar som har testats positivt för coronaviruset har nu blivit friskförklarade. Vi har sammanställt en lista på kända profiler som nu är helt återställda.


Tom Hanks och Rita Wilson

Tom Hanks insjuknade i covid-19 tillsammans med sin fru Rita Wilson efter att de hade semestrat i Australien. 

I slutet av mars twittrade filmstjärnan, känd från bland annat Forest Gump, att paret hade återvänt till USA. 

Forbes skriver att både Hanks och Wilson har donerat blodplasma för att hjälpa forskningen som arbetar med att ta fram ett vaccin. 

Bildkälla: Jordan Strauss / AP

Prins Charles

Storbritanniens kronprins blev smittad av corona men publicerade i en video på Youtube i april att han nu mår bättre. 

– Efter att nyligen ha gått igenom processen med att insjukna i detta coronavirus, lyckligtvis med ganska milda symptom, befinner jag mig nu på andra sidan av sjukdomen, säger Prins Charles.

Bildkälla: Kirsty Wigglesworth / AP

J.K. Rowling

Den världsberömda Harry Potter-författaren J.K. Rowling twittrade i april att hon hade haft alla symptom för corona i ungefär två veckor. Däremot testade hon sig aldrig men uppger nu att hon är helt frisk. 

Bildkälla: Joel Ryan / AP

Kanye West

I juli berättade rapparen för Forbes att han blivit sjuk i februari men att han nu är helt återställd. Under intervjun berättar Kanye att han tog varma duschar och kollade på filmer om vad han kunde göra för att komma på benen igen.

Bildkälla: Mark J. Terrill / AP

Kristofer Hivju

Den norske skådespelaren Kristofer Hivju, mest känd från rollen som Torbjorn Giantsbane i amerikanska succéserien Game of Thrones, tillkännagav på Instagram att han och hans fru blivit smittad av viruset. 

– Efter flera veckor i karantän och en hel del tid spenderad inomhus är vi äntligen säkra. Vi hade turen att bara ha milda symptom, skriver Kristofer Hivju och uppmanar alla att hålla social distans och tvätta händerna. 

Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

Alyssa Milano

Aktivisten och skådespelaren Alyssa Milano beskrev i ett inlägg på Instagram att när hon blev sjuk i corona kändes det som att en elefant satt på hennes bröst. Hon förklarar även i  inlägget, som publicerades den 5 augusti, att hon utvecklat antikroppar. 

Bildkälla: Chris Carlson / AP

Olga Kurylenko

Filmstjärnan Olga Kurylenko, som är mest känd från Bond-filmen Quantum of Solace, blev frisk från corona i slutet av mars. 

– I en vecka mådde jag ganska dåligt och låg mest och sov i sängen med hög feber och rejäl huvudvärk. Den andra veckan var febern borta men en lätt hosta uppenbarade sig och jag kände mig väldigt trött. I slutet av andra veckan mådde jag bra, skriver skådespelerskan på Instagram.

Bildkälla: Koji Sasahara / AP

Suzanne Reuter

I Per Lernströms program "Late night Sverige" uppger Suzanne Reuter att hon varit riktigt dålig i covid-19. I dag mår hon bra men säger i programmet över videolänk att hon är tacksam över att inte ha behövt någon sjukvård.

Bildkälla: Jessica Gow / TT

Tommy Körberg

Sångaren och skådespelaren Tommy Körberg insjuknade i mars och blev frisk efter att han gått i karantän i fem veckor. Några andningssvårigheter fick han däremot inte.

– Mina gamla simmarlungor fixade det. Jag simmade mycket som liten, så jag har simmarlungor. Så andningen var inget problem, säger han till Expressen.

Stina Stjernqvist / TT

Läs mer: Kändisarna som ogillar sina utseenden

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.