Söndag 5 Dec
Stockholm

Jasmine Gustafsson om nya projektet: "En självklarhet"

I en intervju med Nyheter24 berättar nu Youtubestjärnan Jasmine Gustafsson om sitt nya projekt som är långt ifrån soliga stränder och dokusåpaliv. "För mig var det självklart", säger hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Youtubestjärnan Jasmine Gustafsson, 26, har under de senaste veckorna dykt upp överallt på sociala medier efter att ha gått ut med att hon är ambassadör för Bracelet of Unity.

Men vad handlar egentligen det hela om?

Bracelet of Unity är ett initiativ Som togs av grundaren Basem Kasem med syfte att stötta viktiga organisationer som jobbar för att göra samhället till en bättre plats. 

– Det började strax efter explosion i Libanon. Jag valde att istället för donera det beloppet jag hade tänkt att skänka, ta fram något för att driva in doneringar kontinuerligt men även ge tillbaks någonting till alla som donerade. Jag ville skapa något enkelt och litet men med stor påverkan och som skulle göra skillnad, berättar han. 

Jasmine Gustafsson är nu ambassadör. Bildkälla: Braceletofunity

– Jag tog fram symboliska handgjorda armband som jag har själv gjort, där jag donerade hela vinsten till Röda korset och A demand for Action som var på plats i Beirut med sina insatser. Efter den fantastiska responsen valde jag även att stötta flera viktiga organisationer som  Cancerfonden (Rosa Bandet), Mustaschkampen (prostatacancer), samt Regnbågsfonden, säger Basem. 

Så hur kom då Jasse in i bilden?

Jo, Basem kontaktade nämligen Jasmine och introducerade idén om att driva en kampanj för att stötta bröstcancer forskning. Hon älskade idéen och valde att direkt haka på.  

Jasmine tvekade inte en sekund. Bildkälla: Stella Pictures

– För mig är det absolut en självklarhet att vara med och stötta samt nå ut till så många som möjligt – framförallt till den unga målgruppen. Sen viktigast av allt – att sprida kunskap om hur viktigt det är att vara uppmärksam att tidigt upptäcka och att få hjälp, säger hon till Nyheter24.

Hon betonar sedan vikten av att stötta denna typ av organisationer - inte bara i oktober. 

– Det här är något som vi kommer att driva året runt och inte bara i oktober. Det är oerhört viktigt att stötta dessa inspirerade organisationer som dagligen arbetar hårt för att skapa en tryggare vardag, säger hon. 

Här kan du läsa mer om hur du kan vara med och stötta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela