Skådespelaren Sven Wollter har dött i corona – blev 86 år

Sven Wollter har dött i sviterna av coronaviruset, meddelar dottern Stina Wollter på Instagram. Den folkkäre skådespelaren blev 86 år gammal.


Skådespelaren Sven Wollter har gått bort i sviterna av coronaviruset.

Han smittades av viruset under ett besök i Stockholm i slutet av oktober. 

– Jag mår lite halvtaskigt just nu. Jag har feber och det mår jag inte bra av, sa han i en intervju med Aftonbladet den 31 oktober.

Han ska ha försökt hålla avstånd under vistelsen i huvudstaden, men började känna sig väldigt trött ett par dagar senare. 

Ett test visade att han drabbats av covid-19. 

Sven Wollter. Foto: Christine Olsson/TT

Blev 86 år gammal 

Det var dottern Stina Wollter som gick ut med den tragiska nyheten på sin Instagram.

"Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han idag, den 10 november flög rakt in i ljuset i sviterna av covid", skriver hon.

Sven Wollter blev 86 år gammal och somnade in på Sunderby sjukhus i Luleå omgiven av sina nära och kära. Hans död ska inte ha varit smärtsam. 

"Han var en enastående människa"

På sin Instagram visar Stina Wollter sin tacksamhet till sjukhuspersonalen som vårdade hennes pappa under hans sista tid i livet. 

Nu ber hon om respekt för att få sörja sin bortgångne pappa. 

”Han var en enastående människa människa med en värme och närvaro som genomsyrade allt han gjorde och skapade. Det är obegripligt att han nu inte finns hos oss mer”, skriver Stina Wollter. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!