Tisdag 25 Jan
Stockholm

Mitt i pandemin – krog kör dagsfest med realitystjärnor

Det är krogen Monkeybar i Stockholm som med hjälp av PH-profilerna Haidar Juma och Alex D'Rosso anordnar en dagsfest – trots rådande restriktioner om att träffa så få människor som möjligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var under måndags-förmiddagen som regeringen meddelade ett en blixtinkallad presskonferens skulle hållas. Temat var så klart den rådande coronapandemi och den kraftiga smittspridning som just nu pågår i Sverige och som har lett till många lokala restriktioner.

– Under våren såg vi en stor följsamhet och den svenska folket använde sunt förnuft, sa Stefan Löfven under presskonferensen.

Under presskonferensen meddelade även statsministern att från och med den 24 november får maximalt åtta personer delta i en offentlig sammankomst.

Krogarna får numera bara servera alkohol fram till klockan 22. Bildkälla:Amir Nabizadeh/TT

De nya allmänna råden innefattade även att träffa så få människor som möjligt och i den mån som går – endast umgås med de man bor med. 

– Avboka middagar, fester, gå inte på gym och håll er borta från restauranger. Barer, nattklubbar och restauranger är riskmiljöer. Det ligger i linje med stoppet för alkoholförsäljning efter klockan 22.00, sa Löfven. 

Anordnar dagsfest

Men nu kontrar krogen Monkeybar i Stockholm med att arrangera en dagsfest med hjälp av Paradise Hotel-profilerna Haidar Juma och Alex D'Rosso som dragplåster. Trots hård kritik på bland annat sociala medier så svarar Andreas Thyr, driftansvarig för Monkeybar att de inte bryter mot några regler och kommer att köra på som planerat. Detta skrev han i ett meddelande till Aftonbladet.

Haidar och Alex är dragplåster åt krogen som anordnar dagsfest. Bildkälla: haidarjuma/alexdrosso/Instagram

”Inget vi gör bryter mot några regler. Vi öppnar 15 och stänger 22. Håller en meters avstånd mellan varje sällskap samt max åtta personer får vara i ett och samma sällskap. Man kan ställa samma fråga till de kommunala färdmedlen samt till exempel till Ikea? Där är det okontrollerat trängsel. Vi har total kontroll och följer ALLA regler som finns", skriver han.

I ett meddelande till Aftonbladet skrev D'Rosso att hans uppgift endast är att vara DJ. Inte att arrangera någonting. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela