Eter tittarnas tjat – TV4 gör Bachelorette för första gången

Tittarna har länge efterfrågat en svensk version av dejtingprogrammet Bachelorette. Nu händer det – Bachelorette Sverige väntas ha premiär hösten 2021 och sökandet efter den optimala singelkvinnan har börjat.


Ja, tittarna har varit som iglar på produktionen – och nu har det minsann gett avkastning. 

I Sverige har det under flera års tid spelat in det klassiska konceptet som Bachelor innebär. En singelkille som har allt – utom kärleken – ska dejta omkring 25-30 kvinnor i jakten på den rätte.

År efter år blir det hela en tittarsuccé – men de senaste två åren har tittarna blivit sugna på någonting nytt. På sociala medier har kommentarsfälten svämmat över av kommentarer från människor som tjatat på produktionen att det snart är dags för en kvinna att söka kärleken i programmet. 

I det traditionella konceptet är det en man som söker kärleken. Nu söker produktionen en kvinna. Bildkälla: TV4

Castingansvariga har då svarat att det finns stora svårigheter i att i Sverige hitta män som vill ställa upp i ett program med omvända roller.

Men nu har de alltså kommit på andra tankar...

– Det är tydligt att tittarna efterfrågat det här och vi kan bara hålla med dem om att det verkligen är dags för en Bachelorette att ta plats. Därför känns det extra roligt att presentera den här glada nyheten. Nu måste vi bara hitta en singelkvinna som är redo för sitt livs äventyr – och för att hitta den stora kärleken, säger Catrin Magnusson, exekutiv producent.

Inspelningarna av Bachelorette Sverige planeras starta senvåren 2021. Programmet kommer att sändas under hösten. Bildkälla: TV4

Bachelorette har varit en stor snackis i de länder där programmet hittills sänts, bland annat USA och Australien. TV4:s version kommer att hämta inspiration från de utländska versionerna, men produktionen hoppas också kunna bjuda på något helt nytt.

– Vi är inte ute efter någon sagoprinsessa utan vill ha en härlig, rolig och självständig kvinna med skinn på näsan. En tjej som vet vad hon vill ha. Det är hennes tur nu, och det är ju verkligen på tiden, säger Catrin Magnusson.

Ansökan för att bli Sveriges första Bachelorette har öppnat. Den finns på tv4.se/bachelorette.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...