Eter tittarnas tjat TV4 gör Bachelorette för första gången

- 11/12/2020, 10:36

Tittarna har länge efterfrågat en svensk version av dejtingprogrammet Bachelorette. Nu händer det – Bachelorette Sverige väntas ha premiär hösten 2021 och sökandet efter den optimala singelkvinnan har börjat.

Ja, tittarna har varit som iglar på produktionen – och nu har det minsann gett avkastning. 

I Sverige har det under flera års tid spelat in det klassiska konceptet som Bachelor innebär. En singelkille som har allt – utom kärleken – ska dejta omkring 25-30 kvinnor i jakten på den rätte.

År efter år blir det hela en tittarsuccé – men de senaste två åren har tittarna blivit sugna på någonting nytt. På sociala medier har kommentarsfälten svämmat över av kommentarer från människor som tjatat på produktionen att det snart är dags för en kvinna att söka kärleken i programmet. 

I det traditionella konceptet är det en man som söker kärleken. Nu söker produktionen en kvinna. Bildkälla: TV4

Castingansvariga har då svarat att det finns stora svårigheter i att i Sverige hitta män som vill ställa upp i ett program med omvända roller.

Men nu har de alltså kommit på andra tankar...

– Det är tydligt att tittarna efterfrågat det här och vi kan bara hålla med dem om att det verkligen är dags för en Bachelorette att ta plats. Därför känns det extra roligt att presentera den här glada nyheten. Nu måste vi bara hitta en singelkvinna som är redo för sitt livs äventyr – och för att hitta den stora kärleken, säger Catrin Magnusson, exekutiv producent.

Inspelningarna av Bachelorette Sverige planeras starta senvåren 2021. Programmet kommer att sändas under hösten. Bildkälla: TV4

Bachelorette har varit en stor snackis i de länder där programmet hittills sänts, bland annat USA och Australien. TV4:s version kommer att hämta inspiration från de utländska versionerna, men produktionen hoppas också kunna bjuda på något helt nytt.

– Vi är inte ute efter någon sagoprinsessa utan vill ha en härlig, rolig och självständig kvinna med skinn på näsan. En tjej som vet vad hon vill ha. Det är hennes tur nu, och det är ju verkligen på tiden, säger Catrin Magnusson.

Ansökan för att bli Sveriges första Bachelorette har öppnat. Den finns på tv4.se/bachelorette.