Jacob Liebermanns hårda kritik mot Margaux Dietz

- 28/12/2020, 16:59 -
Jacob Liebermann riktar hård kritik mot exfrun Margaux Dietz på Instagram.

Jacob Liebermann riktar hård kritik mot exfrun Margaux Dietz på Instagram.

Bildkälla: Malin Hoelstad/SvD/TT & Stella Pictures.

Jacob Liebermann gick igår ut på Instagram för att uttrycka sina känslor och tankar angående barn som exponeras på sociala medier. Inlägget kan minst sagt ses som en tydlig pik mot exet Margaux Dietz.

Margaux Dietz är en av Sveriges största influencers med 400 tusen följare på Instagram och över 300 tusen prenumeranter på YouTube.

Hennes karriär slog i raketfart när hon 2017 laddade upp sin förlossning på YouTubekanalen. 

Därefter har sonen Arnold, som hon har med exmaken Jacob Liebermann, varit en stor del av influencerns sociala kanaler. 

Men efter en uppmärksammad artikel av Expressen, om influencers som tjänar miljoner tack vare sina barn på sociala medier, ryter Jacob ifrån på Instagram. 

Jacob Liebermann och Margaux Dietz. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT.

"Djupt bekymrad"

På Instagram uppmärksammar Jacob Expressens artikel och skriver att han själv är oerhört engagerad i frågan och djupt bekymrad över barns medverkan i sociala medier. 

Han tar upp det faktum att hans egen son har exponerats runt 100 miljoner gånger på YouTube och  har närmare en halv miljon följare, utan att han själv valt det.

"Föreställ er själva ett barn som inte kan lämnas på förskolan utan att det ständigt blir uppståndelse när andra vill hälsa och till och med fysisk beröra barnet. Föreställ er vidare hur folk tittar på barnet när det går tillsammans med sin förälder på stan och inte kan besöka exempelvis McDonald’s utan att få kommentarer om videor hen medverkat i", skriver Jacob. 

Jacob Liebermann ryter ifrån på Instagram. Bildkälla: Instagram.

"Blir lika förtvivlad varje gång"

"Jag blir lika förtvivlad varje gång", skriver Jacob och fortsätter: 

"Barn måste få vara sina egna personer och skapa sina egna relationer utan att mätas och bedömas för det hen blivit en del av. (Det räcker nu!)"

Han tar sedan upp att han upplever en problematik när det kommer till intäkterna som barnen är med och genererar. Jacob skriver att barnen ifråga, eller i detta fall hans egen son, har rätt till en del av pengarna som kommer in.

"För mig är barns integritet en hedersfråga och ingen förälder bör kunna berika sig på bekostnad av sina barns privatliv", avslutar han Instagraminlägget

Bildkälla: Stella Pictures.

Följarna delade

I Jacobs kommentarsfält finns det delade meningar bland följarna. Medan många applåderar honom och håller med så kritiserar vissa att han hänger ut sin exfru offentligt och istället borde ta det privat. 

Margaux Dietz har ännu inte kommenterat händelsen. 

Nyheter24 har sökt Jacob Liebermann och Margaux Dietz.