Gravida influencerns plötsliga död – dagar före julafton

- 03/01/2021, 14:28 -

Den amerikanska influencern Emily Mitchell dog plötsligt bara några dagar innan julafton. Hon var gravid med sitt femte barn och lämnar efter sig en förkrossad familj.

Den amerikanska influencern Emily Mitchell var 36 år och väntade sitt femte barn med maken Joseph. Men på morgonen den 22 december avled hon plötsligt. 

Gravida Emily, som hade över 100 000 följare på instagramsidan The Hidden Way åt en smörgås och drack sitt morgonkaffe när hon plötsligt blev medvetslös.

Hennes man Joseph, andra familjemedlemmar och sjukhuspersonal försökte då förgäves rädda hennes liv. 

"Hon åkte hem för att vara med Gud", står det på inslamlingssidan för familjen

Familjen förkrossade

"Vi är förkrossade och hennes sprudlande närvaro kommer vara otroligt saknad av så många", står det på inslamlingssidan. 

Emily beskrivs som en dedikerad mamma och fru, som var djupt troende och älskade sina barn. 

Dödsorsaken är ännu inte fastställd, då läkarna fortfarande arbetar för att hitta svaret. Familjen skriver att de kommer uppdatera insamlingssidan när man vet vad som hänt. 

Insamlingssida från samhället

Inslamlingssidan är skapad som ett minne av Emily, av samhället där familjen bor, för att skicka kärlek till familjen. 

Pengarna är uppe i över 159 000 dollar, motsvarande över en miljon svenska kronor, och kommer gå till Emilys barns skolundervisning och andra kostnader för familjen. 

Hade nyligen gått ut med graviditeten

Bara några veckor innan Emilys tragiska bortgång hade hon gått ut med att hon var gravid med ett femte barn. Hon och maken Joseph har sedan tidigare barnen Finn, Isla, Edie och Lulu

Emily hade även skrivit om att alla mammor är lika mycket värda, oavsett vilket sätt de väljer att gå igenom sin förlossning. 

"Det är ingen tävling. Det finns inga pris som delas ut till de som föder hemma, eller inte tar smärtstillande", skrev hon på sin Instagram, bara veckor innan hon gick bort.