Så mycket alkohol får deltagarna i Farmen under gårdsfesterna

Att vara deltagare på Farmen är verkligen ingen dans på rosor. Men då och då om farmarna klarar sina uppdrag så kan det vankas fest och galej. Men hur mycket vin och öl får de egentligen att förse sig med?


Att ställa upp i ett program som Farmen Sverige är inte direkt det enklaste. Under en hel sommar ska ett gäng främlingar sköta en gård – precis som det gick till för 100 år sedan. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten. Utöver det så finns det bara ett smalt utbud med mat och andra förnödenheter. 

Men många av deltagarna ser tävlingen som en utmaning där de får testa vad de klarar av och inte. 

Utöver det magra utbudet av mat och obefintlig elektricitet så har det kommit fram att deltagarna även sover väldigt dåligt. Detta på grund av snarkningar, baggar i sängen, tunna madrasser och råttor i väggarna.

Men varje vecka har deltagarna chans att vinna olika saker till hushållet. Det kan handla om allt ifrån boskap till mat, dryck eller andra materiella ting som underlättar livet för deltagarna. 

Glass i stora lass. Bildkälla: Cmore

Men vissa saker vinner de endast för njutningens och nöjets skull. Och många gånger ser man att det är dom vinsterna som uppskattas mest. 

Då och då vinner de bland annat glass, godis, pannkakor med tillbehör eller alkohol i form av vin, öl och bubbel. Detta får tittarna se lite titt som tätt. 

Hur mycket vin och öl får gänget in? Bildkälla: Cmore

Farmarna belönas då och då av Vincent för sitt hårda arbete med fest då det skjutsas in både öl, bubbel och vin. Till det får de även plock i form av ost och korv.

Det hela genererar ofta i en härlig och livad kväll där det tjoas och tjimmas. Men vi alla vet vad som kommer sen...

Förra året hade nämligen ett gäng av Farmarna smitit och hämtat vin som de hade fått göra som en del av ett uppdrag. Dagen efter var det ett slitet gäng som klev upp ur sängarna. Men det fanns det sannerligen en anledning bakom. 

– Jag är seröst lite bakis, sa en nyvaken Lili Pham dagen efter. 

– Fast blir man bakis på detta är man ju av svagt virke, skämtade Allan Ericksson

Frågan som återstår är ju då – hur mycket får farmarna egentligen att dricka under en fest? Blir de på pickalurven eller pratar vi en öl var?

– De får alkohol så att det räcker till att bli ganska runda under fötterna. De är ju lite mer lättpåverkade där inne eftersom de jobbar hårt och inte äter lika mycket som vanligt. Det fylls inte på när de får in något, utan de får det som står där, berättar Paulina Bånge, pressansvarig, för Nyheter24.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev