Leif GW Persson har slutat vänta på vaccin: "Lär dö innan"

Leif GW Persson har givit upp sina drömmar om att få vaccin inom en snar framtid.


Det var under förra veckan som Leif GW Persson, 75, berättade i TV4 att han blivit erbjuden att vaccinera sig mot betalning av privatpraktiserande läkare. GW är övertygad om att läkarna ville honom väl, men tackade artigt men bestämt nej. 

Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell och SKR-chefen,Emma Spark så har det hela inte skett enligt regelboken då även de privata vårdgivare som mottagit vaccin måste följa prioriteringsordningen

Leif GW Persson. Bildkälla: Maja Suslin/TT

– Jag har ingen anledning att ifrågasätta dem vare sig när det kommer till deras yrkesmässiga anknytning eller deras tillgång till vaccin, sa GW om det hela när han pratade med Expressen. 

GW ingår nu i fas två i vaccinprioriteringen. Enligt Folkhälsomyndighetens plan kommer han att vaccineras nu i februari. Men först att kallas är de äldsta i gruppen.   

Detta har fått GW att ge upp tankarna om vaccination. 

– Jag har slutat vänta på vaccinet. Jag lär dö i corona långt innan dess. Det är en jävligt dyster situation, säger han till Expressen.

– Nu tror jag det kommer gå fortare än så, men jag skulle bli svårt förvånad om jag blir erbjuden något vaccin förrän till hösten, avslutar han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!