Det är det enda som rekryterna i Elitstyrkans hemligheter får ha med som personlig sak

Att vara med i Elitstyrkans hemligheter är ingen dans på rosor. Och när det kommer till personliga saker så är produktionen inte riktigt lika bjussig som i många andra program.


Elitstyrkans hemligheter är ett svenskt program som går ut på att 18 kvinnor och män som under ledning av fyra före detta elitsoldater ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband.

Påfrestningarna är enorma och få kommer att klara hela linan ut.

Instruktörerna har tidigare tillhört SOG, Särskilda operationsgruppen, och gör ingen skillnad på män och kvinnor. Endera så klarar du av utmaningarna – eller så får du ta av din armbindel och åka hem.

Redan under de första avsnitten har deltagare fått panik, brutit ihop, blivit hemskickade samt valt att avbryta. 

Och det dröjde inte lång tid innan fler rekryter gick samma öde till mötes. 

Under det senaste avsnittet var det hela tre rekryter som tvingades lämna in sin armbindel. En av fri vilja – och de andra två av hälsoskäl. En av dem var profilen Elin Härkönen

Elin fick sig en rejäl smäll. Bildkälla: Cmore

För närmare åtta år sen bröt nacken i en ridolycka vilket gjorde henne rädd över att det skulle vara ett efterskalv från skadan. Men som tur är så var det inte  någon spricka eller fraktur som spökade. 

Istället visar det sig att hon har åkt ut för en rejäl hjärnskakning och whiplash.

Får endast ha med en typ av personlig sak

Som tittarna fått se är det ingen barnlek att delta i programmet. Och så gäller även omständigheterna runtom. 

I många andra program får deltagare som åker iväg på inspelning tillåtelsen att ha med en personlig sak. Men vad gäller då för detta program?

Gustav Carlsson, exekutiv producents svarar:

– Rekrytera får inte ha med sig några personliga saker förutom underkläder.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Harry Styles stalker får fängelse

3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.