Dotter pojkvän
Han är Dotters pojkvän. - Foto: Stella Pictures

Dino Medanhodzic är Dotters mystiska pojkvän

Han är vegan och låtskrivare – precis som sin flickvän. Och i år firar Dotter och hennes pojkvän Dino 10 år tillsammans.


Johanna "Dotter"Jansson, 33, är i år med i Melodifestivalen för tredje gången. 

Förra året snubblade hon på målsnöret då hon kom på andra plats efter The Mamas efter att ha förlorat med ynka en poäng. 

Lördagen slutade dock i succé och hon gick direkt till final. 

Dotter. Bildkälla: Stella Pictures

Låten Bulletproof som hon tävlade med förra året har dock gjort fortsatt succé och har i skrivande stund över 15 miljoner streams på Spotify. Det många inte vet är att en av de som var med och skrev låten var Dotters pojkvän Dino Medanhodzic, 34, som arbetar som producent och låtskrivare. 

Dino arbetar som producent och låtskrivare. Bildkälla: dinomedanhodzic/Instagram
Dotter tillsammans med pojkvännen. Bildkälla: dinomedanhodzic/Instagram

Och i år har de valt att köra en favorit i repris då låten "Little tot" är skriven av Johanna och Dino. 

Paret har varit tillsammans i hela tio år och har båda valt att leva veganskt. 

De blev veganer efter att ha sett den amerikanska dokumentärfilmen ”Earthlings”, som skildrar människans användning av djur som husdjur, mat, kläder, underhållning och forskning. 

 – Jag har varit vegan i sju år av etiska skäl. Det blev jag när såg dokumentären Earthlings. Jag och min kille blev veganer dagen efter, vi kände att vi inte kunde stå bakom användandet av djur, det blev så tydligt, sa hon tidigare i en intervju med Djurens Rätt.

Natur och miljö är någonting som generellt ligger Johanna varmt om hjärtat och det är därför hon valt artistnamnet Dotter – som står för att hon då är dotter till Moder Jord.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!