Stockholm

Kändisar erbjöds vaccin i förtid – Fredrik Wikingsson tackade nej

Det är i podden "Filip och Fredrik" som Fredrik Wikingsson avslöjar att han blivit uppringd och erbjuden corona-vaccin i förtid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Pandemin fortsätter att hålla världen i ett stadigt grepp och här i Sverige gick regeringen tillsammans med FHM ut med åtstramade restriktioner under onsdagseftermiddagen. 

Från den 1 mars begränsas öppettiderna på serveringsställen och restauranger. Dessa kommer då att behöva stänga kl. 20.30, oavsett om alkohol serveras eller inte. Servering av mat på restauranger som är en del av en handelsplats begränsas kraftigt.

Utöver det ska butiker uppmana människor att handla ensamma. Ingen tävlingsverksamhet under elitnivå kommer att tillåtas. Man ska även ytterligare begränsa antalet besökare i butiker och gallerior samt utveckla vidare smittskyddsåtgärder på arbetsplatser. 

En spruta laddas med Covid-19 vaccin från AstraZeneca vid SUS vaccinationcentral i Malmö. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Vaccinationerna är i full gång och Folkhälsomyndigheten prioriterar i vilken ordning personer ska erbjudas vaccination. Det hela kallas att vaccinationen görs i olika faser. En grupp som står högt upp på listan är människor som bor på ett särskilt boende för äldre eller har hemtjänst. 

Men trots de olika faserna finns det vissa som blir erbjuden vaccin i förtid. En av dem var Fredrik Wikingsson, detta berättar han om i podden "Filip och Fredrik" som han har tillsammans med Filip Hammar.

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

– Blev jag erbjuden en vaccin-slatt efter några öl på typ en efterfest så önskar jag verkligen att jag har styrkan att säga nej. Man måste ju vara skarp och tänka på konsekvenserna, skrattade Filip.

– En gemensam vän till mig och dig, jag ska sannerligen inte hänga ut den här personen vid namn ringde mig och sa ”Vet du vad på söndag händer det en liten grej här. Det är ett gäng kända människor som ska filmas när de vaccineras för att visa folk att det här inte är farligt", berättade Fredrik då.

– Men va?, svarade Filip. 

– Jag säger direkt att det här går ju inte så klart, svarar Fredrik och fortsatte:

– Det kan ju då alltså ha ägt rum, att ett gäng kändisar filmat när de gått före i kön och vaccinerat sig, men då kan skylla på för att det filmas för att visa vaccinmotståndare, avslutade han. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.