Felicia Aveklew hyllas efter inläggen om cellprov och HPV

Det var under veckan som Youtubestjärnan Felicia Aveklew publicerade en öppen och ärlig story där hon pratade om cellprov och cellförändringar.


Det var tidigare i veckan som Felicia Aveklew, 23, publicerade en story på sin Instagram där hon berättade att hon skulle gå och göra cellprov. 

Felicia följs av omkring 260 000 människor. Bildkälla: feliciaaveklew/Instagram

– För ett tag sedan vloggade jag där jag berättade att jag skulle gå till gynekologen och göra cellprov. Det hela är någonting som väldigt många tycker är pinsamt och jobbigt, så de avbokar eller dyker inte upp, berättar Felicia. 

– Vi måste normalisera att gå iväg och göra cellprov så därför tänkte jag att jag ska ge er lite information som jag kommer att få under dagen då jag ska besöka gym igen, tillägger hon. 

Vidare i sin story ger Felicia tips på kläder man kan ha på sig när man ska iväg på undersökning. Allt för att känna sig mer trygg och bekväm. 

– Ha gärna en större hoodie som går under rumpan om du inte vill känna dig lika naken, då kan du snabbt hoppa upp i stolen. Ha gärna också ett par mjukisar som är lätta att ta av, tillägger hon. 

– Om du tycker att det känns pinsamt att någon ska kolla in i ditt underliv så var medveten om att de har sett ett och annat, fortsätter hon. 

Efter sin undersökning uppdaterar hon sina omkring 260 000 följare om hur det hela gick. 

– Jag trodde idag att vi skulle ta en bit av minlivmodertapp då det på min förra undersökning visade sig sist att jag hade cellförändringar. Men tydligen ska vi vänta med det då det är stor chans att de läkar ut av sig självt. Så nu ska vi vänta i ett par veckor igen och har det inte läkt ut då så tar man en bit av etappen, berättade hon.  

I sin story uppmanar hon unga tjejer till att gå iväg och göra cellprov. Bildkälla: feliciaaveklew/Instagram

Felicia berättar även att man idag kan vaccinera sig mot HPV-virus som orsakar cellförändringar och delade även vidare information om viruset. 

Efter publiceringen av sina stories öste det in meddelanden från unga tjejer som hyllade henne för hennes mod att dela med sig av sina erfarenheter samt tipsen inför eventuella undersökningar. 

Not all heroes weare capes. 

Hela Felicias story hittar du här.

Vill du läsa mer om cellförändringar och HPV-virus kan du göra det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

1 timme sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

3 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.