Söndag 9 Maj
Stockholm

Förväntade sig ursäkt av Toby efter övergreppen i Paradise Hotel: "Blev blockade"

Toby Johnson kastades ut från Paradise Hotel efter att ha utsatt deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp. Väl hemma i Sverige förväntade sig tjejerna en ursäkt av Toby. Istället blev de blockade på sociala medier.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är i tisdagens avsnitt som deltagaren Toby Johnson kastas ut från Paradise Hotel efter grova regelbrott.

Mitt framför kamerorna utsätter Toby deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp som är så pass grova att de kan klassas som våldtäkt. 

Han ska bland annat ha stuckit in fingrarna i Annies underliv efter att hon ska ha sagt att hon inte vill ha sex med honom. Material som produktionen valt att klippa bort. 

Toby  är vid ett annat tillfälle ensam med deltagaren Jennifer vars behå han drar ner så att hennes bröst blottas, vilket tittarna får se i avsnittet. När hon sedan berättar för de andra deltagarna vad som hänt bryter hon ihop och börjar att gråta, vilket tittarna också får se i programmet. 

Produktionen valde att ta med vad som hände inne på hotellet. Bildkälla: Viafree
I en intervju med Nyheter24 berättar nu tjejerna varför de inte anmält. Bildkälla: Viafree

I en intervju med Nyheter24 berättar tjejerna om känslorna efteråt och hur det kommer sig att de inte valt att anmäla. 

– För min del så var det inte förrän förra veckan under en intervju som jag typ insåg att det hela är anmälningsbart. När då en journalist frågade mig varför jag inte anmält så insåg jag att, nej varför har jag inte det? Men det lutar nu mot att jag anmäler, berättar Jennifer. 

– Produktionen har inte heller sagt till oss att det är ett brott som man bör anmäla utan de har bara sagt att de inte tolererar ett sånt beteende inne på hotellet, tillägger hon. 

– För min del är det att jag är rädd för förtal. Det finns ju på film när Toby sticker in fingrarna i mitt underliv som produktionen klippte bort, men som de fortfarande har kvar. Jag skulle behöva det materialet vid en eventuell rättsprocess men jag är fortfarande rädd att det hela ska kunna användas emot mig, berättar Annie. 

"Förväntade oss en ursäkt hemma i Sverige"

I avsnittet får tittarna se hur Toby, efter att ha blivit ombedd av produktionen, inför alla de andra deltagarna ber tjejerna om ursäkt. Detta innan han lämnar hotellet. Han har även skrivit ut ett inlägg på Instagram om att han känner sig ångerfull.

Tjejerna antog att Toby skulle höra av sig hemma i Sverige. Men istället blev de blockerade. Bildkälla: Viafree
Toby sa några sista ord innan han lämnade hotellet. Bildkälla: Viafree

Men väl hemma i Sverige trodde både Annie och Jennifer att Toby skulle höra av sig med en personlig ursäkt. En ursäkt som aldrig kom. 

– Det hade ju på något sätt känts lite bättre om han hade hört av sig och genuint berättat hur ledsen han var och att han bad oss om ursäkt utan att några andra hörde på, berättar Jennifer. 

– Men det har inte hörts ett ljud. 

– Nej istället har han blockat oss, berättar Annie. 

På frågan om de anser att produktionen agerat rätt så svarar tjejerna mer eller mindre i kör:

– De agerade efter när vi var ledsna och bröt ihop. Men de agerade inte i stunden när de hela väl ägde rum. Om vi inte hade reagerat så undrar man ju om de valt att vida åtgärder. 

Uppdatering

Under tisdagseftermiddagen kunde Jennifer berätta för Expressen att hon nu valt att anmäla och att hon gör det gemensamt med produktionsbolaget Nent. 

– Det känns bra, jag pratade med dem på förmiddagen och sa att jag ville polisanmäla och att jag ville få tillbaka det material jag behöver för att göra en polisanmälan.

– De skulle kolla om man kan göra en gemensam polisanmälan med deras jurister och så skulle de återkomma till mig lite senare under dagen, avslutar Jennifer. 

Hela säsongen har även plockats ned från streamingtjänsterna. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela