Söndag 9 Maj
Stockholm

Produktionen polisanmäler – efter övergreppen i Paradise Hotel

Paradise Hotel Toby
Nu polisanmäler produktionen händelsen. Foto: Viafree/Johan Nilsson/TT

Jennifer Paatere berättar nu i en intervju med Expressen att produktionsbolaget Nent väljer att anmäla händelsen i Paradise Hotel. "Det känns bra".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är i tisdagens avsnitt som deltagaren Toby Johnson kastas ut från Paradise Hotel efter grova regelbrott.

Mitt framför kamerorna utsätter Toby deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp som är så pass grova att de kan klassas som våldtäkt. Han ska bland annat ha stuckit in fingrarna i Annies underliv efter att hon ska ha sagt att hon inte vill ha sex med honom. Toby är vid ett annat tillfälle ensam med deltagaren Jennifer vars behå han drar ner så att hennes bröst blottas, vilket tittarna får se i avsnittet. 

I en intervju med Nyheter24 förklarade tjejerna hur det då kom att de under den tidpunkten inte anmält det hela. 

– För min del så var det inte förrän förra veckan under en intervju som jag typ insåg att det hela är anmälningsbart. När då en journalist frågade mig varför jag inte anmält så insåg jag att, nej varför har jag inte det? Men det lutar nu mot att jag anmäler, berättar Jennifer. 

– För min del är det att jag är rädd för förtal. Det finns ju på film när Toby sticker in fingrarna i mitt underliv som produktionen klippte bort, men som de fortfarande har kvar. Jag skulle behöva det materialet vid en eventuell rättsprocess men jag är fortfarande rädd att det hela ska kunna användas emot mig, berättar Annie. 

Produktionen valde att ta med vad som hände inne på hotellet. Bildkälla: Viafree
I en intervju med Nyheter24 berättar nu tjejerna varför de inte anmält. Bildkälla: Viafree

Men nu berättar Jennifer i en intervju med Expressen att hon och produktionsbolaget Nent beslutat sig för att anmäla händelsen. 

– Det känns bra, jag pratade med dem på förmiddagen och sa att jag ville polisanmäla och att jag ville få tillbaka det material jag behöver för att göra en polisanmälan.

– De skulle kolla om man kan göra en gemensam polisanmälan med deras jurister och så skulle de återkomma till mig lite senare under dagen, avslutar Jennifer. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela