Fredag 19 Aug
Stockholm

Här är 5 saker du inte visste om Nour El Refai

Hur mycket pengar tjänar Nour El Refai? Det och mycket mer svarar Nyheter24 på!
Hur mycket pengar tjänar Nour El Refai? Det och mycket mer svarar Nyheter24 på!. Foto: Foto: Claudio Bresciani/TT och Jessica Gow/TT

Nour El Refai syns i succéprogrammet "Masked Singer" varje fredag. Men har du dålig koll på hur Nour slog igenom, vem hennes särbo är och varför hon dömts för sexuellt ofredande? Inga problem, det reder Nyheter24 ut!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På fredagen gästar Nour El Refai, 33, SVT:s "Bäst i test". Samtidigt syns hon i "Masked singer" på TV4 – men då som panelmedlem. 

Nyheter24 besvarar fem frågor om den ständigt aktuella komikern, tv-profilen och skådespelerskan!

1. Hur slog Nour El Refai igenom?

Nour och Cissi under sin gemensamma turné. Foto: Fredrik Persson/TT

Nour slog igenom och blev känd för det svenska folket genom humorprogrammet "Raj raj" som sändes på TV4 2007. Där medverkade också skådespelerskan Cissi Forss, numera von der Esch. Efter genombrottet åkte de på en gemensam turné med föreställningen "Cissi & Nour - Almost like boys".

2. Varför dömdes Nour för sexuellt ofredande?

Det var vid inspelningen av tidigare nämnda "Raj raj", vilket var ett program som gick ut på att kvinnor offentligt skulle bryta mot normativa uppförandekoder, som Nour hamnade i klammeri med rättvisan. 

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

I ett inslag, som filmades med dold kamera i Humlegården, visade Nour sina bröst för en man – i politiskt och komiskt syfte. Men mannen anmälde Nour och hon dömdes senare för sexuellt ofredande.

3. Hur ser hennes relation till Henrik Schyffert ut?

Sedan flera år tillbaka är Nour tillsammans med komikerkollegan Henrik Schyffert, 53, och 2019 fick de en son tillsammans. 

Paret bor dock inte tillsammans, utan är särbos. Hon har tidigare berättat om omgivningens reaktioner på deras beslut att bo på olika håll.

Nour med partnern Henrik Schyffert. Foto: Jessica Gow/TT

– Det är många som tror att folk ska bli provocerade. Men tvärtom så är det folk som kommer fram och bara: ”det är så inspirerande, kan man göra så, får man göra så?”, sa hon i "Skavlan" 2019. 

Tillsammans driver Nour och Henrik podcasten "Nours Poddelipodd. Och Henrik". 

4. Hur mycket pengar tjänar Nour El Refai?

Under 2019 drog Nour in hela 736 200 kronor, vilket alltså gav henne en månadslön på omkring 61 000 kronor. 

Foto: Claudio Bresciani/TT

I det egna bolaget "Smart Arab AB", som skämtsamt är frasen "bara trams" baklänges, omsattes 1 116 000 kronor 2019. Vinsten landade på 280 000 kronor, men Nours bolag har tillgångar på 2 013 000 kronor!

5. Vilka tv-program har Nour varit med i?

Nour har en rejäl meritlista inom tv-branschen! Som komiker har hon bland annat synts i "Parlamentet" och i rollen som Sima kunde tittare se henne i den uppskattade tv-serien "Bonusfamiljen". 

Nour när hon axlade programledarrollen i Mello 2014. Foto: Fredrik Persson/TT

Under 2014 ledde Nour dessutom Melodifestivalen tillsammans med komikern Anders Jansson och 2019 hade hon den egna SVT-serien "Landet lyckopiller", vilken handlade om hennes kroniska depression. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.