Fredag 19 Aug
Stockholm

Flera sexuella ofredanden i Paradise Hotel: "Skulle tystas ner"

Jennifer Walter och Camilla Skalleberg
Jennifer Walter och Camilla Skalleberg är två av de Paradise Hotel-deltagare som berättar om övergrepp. Foto: Instagram/bambiisen, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Flera tidigare deltagare från "Paradise Hotel" berättar nu att de själva bevittnat eller upplevt sexuella ofredanden i dokusåpan. Något som skulle "tystas ner". – De sa till mig att sluta prata om det, säger Camille Skalleberg till P3 Nyheter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var för drygt två veckor sedan som "Paradise Hotel" stoppades i tablån. Detta efter att det avslöjats att deltagaren Toby Johnson hade utsatt två kvinnor för olika övergrepp under inspelningen.

Mitt framför kamerorna så utsatte Johnson deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp som är så pass grova att de kan klassas som våldtäkt.

Toby Johnson har polisanmälts för övergreppen. Bildkälla: Ali Lorestani/TT Bild

Han ska bland annat ha stuckit in fingrarna i Annies underliv efter att hon ska ha sagt att hon inte vill ha sex med honom. Han drog även ner Jennifers behå och blottade hennes bröst. Även detta skedde utan något som helst samtycke.

Jennifer Paatere och Annie Dahlberg. Bildkälla: Viafree

En förundersökning är inledd, och Annie Dahlberg företräds nu av den högt ansedda advokaten Elisabeth Massi Fritz. 

Tidigare deltagare i PH vittnar om sexuella ofredanden

Nu går flera tidigare deltagare ut och vittnar om att även de har blivit utsatta för sexuella ofredanden. 

De menar även att produktionen har tystat ner allt. Det är P3 Nyheter som har gjort en stor granskning där de intervjuat flera tidigare deltagare. 11 av de 20 deltagarna säger att de har bevittnat eller själva upplevt sexuellt ofredande i programmet. 

Camilla Skalleberg var med i säsongen 2019. 

Till P3 Nyheter säger hon: 

– De sa till mig att sluta prata om det, för det kommer inte sändas i tv och då finns det ingen anledning att prata om det.
Camilla Skalleberg. Bildkälla: Stella Pictures

Jennifer Walter var med i säsongen 2020. Hon menar att många av killarna har kommit billigt undan. 

– De har fått en tillsägelse, typ att "du gör inte om det här" eller "nu får du inte dricka mer", säger hon till P3 Nyheter.

Jennifer Walter. Bildkälla: Instagram/bambiisen

Matilda Snöwall är vd på produktionsbolaget Mastiff. I ett mejl till P3 Nyheter säger hon att det "inte finns en tystnadskultur inom produktionen".


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.