Onsdag 23 Jun
Stockholm

Gordon Ramsay serverar färdigmat

Skandalavslöjande om tevekocken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den gapiga och extremt noggranna stjärnkocken från teve, Gordon Ramsay, lever inte som han lär. Ett avslöjande som The Sun har gjort visar att han serverar färdiglagad och uppvärmd mat på bland annat sin restaurang Foxtrot Oscar. Gästen får betala mycket pengar för en rätt som är massproducerad i ett storkök, paketerad i plastpåsar och utkörd i skåpbil.

När en reporter från The Sun besökte restaurangen insisterade restaurangchefen på att alla maträtter var nylagade. Men något helt annat har dokumenterats.

En wallraffande reporter presenterade sig själv som en potentiell kund och pratade med fabrikens chef Darran Ridley som sa:

– Vi lagar majoriteten av maten för restaurang Foxtrot Oscar. Coq au vin, förrätter, snacks, laxrätter och desserter, allt som tar lång tid att laga – det gör vi.

– Allt du behöver göra är att lägga det i en kastrull med kokande vatten för att värma upp det, säger han till The Sun.

En talesman för Gordon Ramsay erkände igår att på en vanlig dag kan upp till 50 procent av menyn på de tre pubarna och restaurang Foxtrot street vara gjorda på annan plats.

Men sedan tillade han att inga färska produkter, som kött, är tillagade utanför restaurangen, skriver The Sun.

Nyheter24 har pratat med stjärnkocken Gustav Otterberg som är kökschef på Restaurang Leijontornet. Han berättar att man om man lägger maten i plastpåsar så beror det på att man vill maximera smaken.

– Men då är det inte frågan om att köra omkring maten i en skåpbil, säger han.

Vad tycker du om händelsen?

– Jag tycker att om man betalar så pass mycket pengar för en maträtt så ska det inte gå till på det här sättet. Mat handlar om kärlek och jobb. Annars kan man lika gärna slänga en påse i kastrullen hemma och värma upp

Varför tror du att det har blivit så här?

– De har väl för lite personal. Men de blåser ju konsumenten genom att göra så här, avslutar Leijontornets Gustav Otterberg för Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela