Diskades från Robinson – dessa matvaror hade deltagarna köpt

"Det här är det sjukaste jag varit med om", säger en upprörd Anders Öfvergård i onsdagens avsnitt av Gränslandet. Två deltagare diskas efter att ha blivit påkomna med att smita iväg till Ica Maxi och handla mat. Men vad köpte de egentligen?


Vi är mitt uppe i en spännande Robinson-säsong, där deltagarna kämpar mot regn, rusk och matbrist i de djupa, norrländska skogarna.

Men under onsdagens avsnitt av Gränslandet tog tävlingen en dramatisk vändning. Från ingenstans fick Tova-Sophia, Alexander, Ludvig och Wilma besök av en upprörd Anders Öfvergård. 

Och Anders sura uppsyn hade en bra förklaring. Det visade sig nämligen att två av deltagarna begått grova regelbrott. 

Foto: C More

Handlade för 1 500 kronor

En kväll när produktionen inte var på plats så begav sig Tova-Sophia och den nu utröstade deltagaren Elias iväg till en camping, där de lyckades övertala ett gäng att köra dem till Ica Maxi. 

Över telefon fick de Alexanders fru att swisha 1 500 kronor – och för det kan man ju få en hel del. 

Så vad köpte de egentligen? Det avslöjar Tova-Sophia Aronsson på sin Instagram under onsdagen.

Det här fick de med sig  

När de kommit fram till Haparanda så väntade Elias kvar i bilen medan Tova-Sophia gick in på mataffären tillsammans med två av de nyfunna bekanta.

"Tonfisk, köttbullar, falukorv, pringles, bilar, gott & blandat, gifflar, pannkakor, mjöl, tandkräm och shampoo", skriver Tova-Sophia på sin Instagram att de fick med sig tillbaka till Gränslandet.

Fick lämna omgående

Men smakar det så kostar det. Tova-Sophia och Alexander blev nämligen påkomna, och fick lämna Robinson omgående. 

– Fusk hör inte hemma i Robinson. Därför är det så här, att ni två är diskade. Så nu går vi, ni får lämna Robinson med omedelbar verkan. Det här är det sjukaste jag varit med om, jag förstår inte, säger Anders i programmet.

Senaste nytt

Svenskiranske regissören gör drama om Trump

1 timme sedan

Köpet av Peter Jacksons teknik en flopp

1 timme sedan
Mjukvarutillverkaren Unity skrotar stora delar av ett miljardprojekt kopplat till specialeffektsteknik, som man köpte av storregissören Peter Jackson för bara två år sedan.

Köpet av Peter Jacksons bolag en flopp

1 timme sedan
Mjukvarutillverkaren Unity skrotar stora delar av ett miljardprojekt kopplat till specialeffektsteknik, som man köpte av storregissören Peter Jackson för bara två år sedan.

Dynamostipendiet till nattfestival

1 timme sedan
Konstnärsnämndens Dynamostipendium går till Märta, Karin och Linnéa Nylund – som driver ”European festival of the night”.

Tittarnas ilska mot Hela Sverige bakar i TV4: "Dags att sluta titta"

1 timme sedan
Det senaste avsnittet av TV4:s "Hela Sverige bakar" bjöd på storslagen dramatik, men alla tittare är inte helt nöjda med juryns beslut. "Det här avsnittets domslut förstörde hela tävlingen", skriver en person i sociala medier.

Kadefors tillbaka – första romanen på tio år

1 timme sedan
I april nästa år kommer Sara Kadefors med boken "Silver". Det är författarens första vuxenroman på tio år. Handlingen kretsar kring manusförfattaren Ellen som försöker finna meningen med livet efter en skilsmässa och när barnen har flyttat hemifrån.