Så avslöjades matfusket i Robinson: "Ställde ett ultimatum"

Under onsdagen fick Tova-Sophia Aronsson och Alexander Chennaoui fick lämna Robinson med omedelbar verkan efter ett matfusk. Två personer hade ett finger med i spelet för att avslöja den hemliga mästerplanen – så här gick det till.


Under onsdagens avsnitt av Robinson Gränslandet tog tävlingen en dramatisk vändning. Från ingenstans fick Tova-Sophia, Alexander, Ludvig och Wilma besök av en upprörd Anders Öfvergård. 

Och Anders sura uppsyn hade en bra förklaring. Det visade sig nämligen att två av deltagarna begått grova regelbrott. 

Programledare Anders Öfvergård var allt annat än glad. Foto: C More

"De fick min frus nummer"

En kväll när produktionen inte var på plats så begav sig Tova-Sophia och den nu utröstade deltagaren Elias iväg till en camping, där de lyckades övertala ett gäng att köra dem till Ica Maxi. 

Pengar löste de med hjälp utav camparnas telefon – och Alexanders fru. 

– De fick min frus nummer så hon kunde swisha. Personerna var borta i tre, fyra timmar och kom tillbaka med massor med grejer, säger Alexander i programmet. 

Så avslöjades planen

Maten gömdes i skogen, vilket till slut nådde produktionen. Men vad var det som avslöjade deras mästarplan?

Enligt Tova-Sophia var det två personer som hade fingrar med i spelet. En av dem var Alexanders fru, som blivit osäker på samtalet från Tova-Sophia ett par kvällar tidigare verkligen var på riktigt.

"Någon dag senare kommer produktionen på besök i gränslandet. De har de fått samtal från Alex fru som trott någon blåst henne. De hade även kollat i våra väskor och hittat lite godis, men ej vårt stora förråd i skogen", skriver Tova-Sophia på Instagram.

Enligt henne valde produktionen att se mellan fingrarna med fusket så länge de lämnade in all mat de hade kvar – och inte upprepade fusket.

Allt förändrades när Ludvig kom till Gränslandet. Foto: C More

"Det blev droppen"

Men sedan kom Ludvig till Gränslandet, och då förändrades allt. 

Tova-Sophia berättade om äventyret för den nye gränsländaren, men han hade en del otalt med Alexander – och hade svårt att unna honom den extra maten.

"Men eftersom han inte är speciellt förtjust i Alex så blir det droppen när han ser Alex gå i skogen och äta köttbullar. Han går till produktionen och ställer ett ultimatum att antingen ska Alex ut eller så lämnar han", skriver Tova-Sophia på Instagram.

Det här verkar produktionen ha lyssnat på – för kort senare fick både Alexander och Tova-Sophia lämna Robinson med omedelbar verkan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att Tova-Sophia och Alexander förtjänade att bli diskade?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.