Foto: TV4/Robinson
Foto: TV4/Robinson

3 gånger Robinson-deltagare tvingats lämna tävlingen

Pengakrav, fusk och anklagelser om olämplig beröring. Här är deltagarna som misslyckats med att förhålla sig till Robinson-reglerna – och tvingats lämna programmet.


Att medverka i Robinson är sannerligen ingen dans på rosor. Sandloppor, växlande väder, fukt, sandloppor och dålig sömn är någonting som tillhör vardagen. Och utöver att tävla mot varandra tävlar deltagarna dagligen mot den värsta fienden av dem alla – hungern. 

Förra året skakades säsongen av ett uppseendeväckande matfusk, där två deltagare tvingades lämna tävlingen.

Foto: TV4

"Fusk hör inte hemma i Robinson"

En kväll när produktionen inte var på plats så begav sig Tova-Sophia och den nu utröstade deltagaren Elias Akyol väg till en camping, där de lyckades övertala ett gäng att köra dem till Ica Maxi. Där hade de handlat mat för omkring 1 500 kronor, som de fått från Alexanders fru.

"Fusk hör inte hemma i Robinson", konstaterade Öfvergård – som diskvalificerade både Tova-Sophia och Alexander omgående. 

Men det är inte första gången något liknande händer i Robinson. 

Foto: TV4

Krävde produktionen på pengar

Vi alla minns väl deltagaren Carl-Stefan Hamilton, som efter upprepade konflikter med de andra deltagarna ställde ett ultimatum till produktionen?

För att fortsätta medverka krävde han att 4 500 pund, motsvarande omkring 55 000 svenska kronor, skulle sättas in på hans konto samma dag.

– Innan dess rör jag mig inte en fena, det kommer inte vara någon synk, inte något båtåkande eller tävlingstagande från min sida. Godkänner ni inte det får ni  bryta med mig i så fall. Meddela produktionen det, sade han i programmet.

Men några pengar blev det inte för Carl och han tvingades lämna tävlingen. 

Foto: Robert Voets/CBS Entertainment

"Olämplig beröring"

Amerikanska motsvarigheten till Robinson skakades av en skandal 2019. Då blev deltagaren, tillika Hollywood-managern Dan Spilo blev diskvalificerad från programmet mitt i säsongen.

Anledningen? "Olämplig berörning" av kvinnliga deltagare, vid upprepade tillfällen. Efter att ha blivit tillsagd av produktionen skedde en fortfarande okänd incident när kamerorna inte var på.

Då fick produktionen nog, och Spilo fick lämna omgående.

Foto: TV4/Robinson

Letade mat med lokalbor

Leif Svensson var en av deltagarna i Robinson 2012 och han hann bryta mot produktionens regler flera gånger innan han till slut fick lämna tävlingen.

Han ska vid upprepade tillfällen ha gett sig ut på matjakt utanför det angivna deltagarområdet. Där stötte han på inhemska lokalbor som hjälpte honom lokalisera vad som var ätligt, och inte.

– Det är ju löjligt, de har en överlevnadstävling i ett naturreservat. Vi får vara på ett hundra meter stort avspärrat område och inte röra någonting, sade Leif i programmet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

3 timmar sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

idag 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?