Tisdag 22 Jun
Stockholm

Äntligen helg – med Joanna Swica

Joanna Swica, 33, har tagit hela svenska folket med storm i Robinson. När hon landar hemma i lägenheten efter en lång arbetsvecka står både god mat, löpning och ordentligt med uppladdning på schemat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
I “Äntligen helg” blir du guidad genom kända personers härligaste helgrutiner. Vad äter de helst en fredagskväll, vilken serie är deras absolut favorit och hur laddar de upp inför en ny vecka? Det har vi svar på!

Vecka efter vecka visar krutpaketet Joanna Swica, 33, var skåpet ska stå i årets spännande (och lite regniga) Robinson-säsong.

Hon är en mångsysslare som arbetar med både pr, personlig träning och podcasten "Afterworkoutpodden" till vardags. Men vad gör hon på sin lediga tid?

Vi ringde upp Joanna och frågade!

Foto: Instagram/@joannaswica

Det är fredag och du stänger igen datorn efter en lång arbetsvecka. Vilken låt sätter du på?

Låten "Moon" med Kid Francescoli. Den har ett så bra flow och jag gillar att den trappas upp. Jag gillar lounge-house och när man verkligen får en känsla för en låt. 

Hur ser din ultimata fredagskväll ut? Vad äter/dricker du helst till middag?

Jag äter helst pizza. Just nu är jag inne på vit pizza med crème fraiche som botten, med getost, pinjenötter, päron och honung på. Till det dricker jag vin, gärna rött. Men nu när sommaren börjar närma sig är jag väldigt mycket för bubbel och vitt också.

Foto: Instagram/@joannaswica

Det är lördag och dags för helgfrukost. Vad får under inga omständigheter saknas?

Hmm, allt beror ju på om vi ska ut och springa eller inte, vilket vi brukar göra. Men det är inte flådigare än två vita rostmackor med konjaksost och lemon curd innan passet. Vi äter dem i sängen och dricker kaffe till.

Sedan springer vi, och sen äter vi någon brunchaktig frukost eller lunch när vi kommer hem igen.

Hur långt orkar man springa med två lemon curd-mackor i magen då?

Två mil ungefär!

Foto: Instagram/@joannaswica

Du städar av matbordet och gör dig i ordning för lördagen. Vad hittar du på? 

På min ultimata lördag vaknar jag relativt tidigt och äter mina rostisar i sängen. Jag har gärna typ en och en halv timme på mig att kolla något avsnitt av en serie, scrolla lite på sociala medier och så där. 

Sedan springer jag – men sen vill jag gärna svira om och ta en vinlunch på stan med mina tjejer. Restaurangen "Calle P" är ett stort tips, det är väldigt gott och de är så jäkla trevliga där.

Det är söndag och helkväll i soffan. Vad tittar du på?

Robinson, såklart.

Vad snacksar du på?

Jag äter popcorn med smörsak, eller så äter jag olika former av choklad. Jag älskar choklad. Det ska vara den orangea smaken från märket "Tony Chocolonely" eller "Marabou Salta mandlar". 

Helst av allt vill jag köpa lösgodis, men min kille tror att det är en bakteriehärd. Så det får jag göra när han inte är hemma – då köper jag lys melk, romerska bågar och annat riktigt lyxigt Hemmakväll-godis.

Foto: Instagram/@joannaswica

Vad är ditt bästa recept för att ladda upp inför veckan som kommer?

Mitt bästa tips är att jobba undan lite redan på söndagen i en halvtimme, timme. Jag vill ogärna gå upp jättetidigt på måndagen och då känns det nästan som att jag har ett litet försprång. Jag behöver inte ens ta upp datorn det första jag gör när jag vaknar på måndagen då, för jag har redan mailen under kontroll.

Annars gillar jag att ha seriemaraton i sängen och ser till att ha det riktigt gött. Jag ser alltid fram emot måndagen, jag har aldrig måndagsångest. Så jag maxar söndagen och sen vaknar jag på måndagen och känner ”ja, nu är jag good to go".

Kommentera
Kopiera länk
Dela