Torsdag 24 Jun
Stockholm

Exonphspoilerse stänger ner sitt konto efter dödshot

I en intervju med Nyheter24 berättar Vanessa Elie om vad som legat bakom att hon stängt ned sitt populära spoilerkonto som följs av hundratusentals människor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Blott 23 år gammal har Vanessa Elie skapat sig landets största spoilerkonto på Instagram. Det hela var i början menat som en rolig grej, men kontot växte snabbt och har idag flera hundratusen följare. 

Nessa ligger bakom det populära spoilerkontot Exonphspoiler. Bildkälla: Nessa Elie

På kontots Instastory så stöter och blöter Nessa tankar och åsikter om Paradise Hotel och Ex on the beach. Utöver det så spoilar hon mycket om vilka som kommer att dyka upp i programmen samt vad som kommer att hända.

I takt med att kontot växte så bestämde hon sig för att flytta från Skövde till Stockholm. Hon skaffade samtidigt en podd tillsammans med EOTB-profilen Amelia Silowá med namnet "Vi avslöjar allt". 

Vanessa har även tagit fler program under sina vingar – bland andra Big brother som i år engagerat henne mer än någonsin. Anledningen till det heter Emelie Svensson, och hon är en av deltagarna i årets säsong. 

Bildkälla: Senjor Studio/TV4.

Precis som med andra program berättar Vanessa om sina personliga favoriter och vädjar titt som tätt till sina följare att de ska rösta kvar Emelie. Detta är någonting som fler tv-intresserade influensers där ute gör. 

Men för Vanessas del så har detta resulterat i att hon tvingats stänga ned sitt konto. 

Vad är det som hänt och varför har du stängt ned ditt konto?

– I och med att jag promotat Emelie har tittare blivit arga över att Emelie eventuellt vinner istället för deras personliga favoriter. Detta har fått folk att skicka hat och hot i i en utsträckning jag inte tidigare upplevt, säger Vanessa till Nyheter24

– Detta har helt ärligt fått mig att må ganska dålig. Jag får aldrig hot annars men nu har det gått över styr. 

Hur kan ett meddelande se ut?

– En löd: 'Hora, lägger du ut en story till om Emelie kommer det att sluta illa för dig'. Det gjorde mig väldigt illa till mods. 

Har du anmält det här?

– Nej men jag kommer att göra om det fortsätter. Jag har heller inte pratat om detta med mina nära och kära för har inte velat oroa dem. 

Har det hela fått dig att sluta skriva om Emelie?

– Aldrig. Nej nej. Jag kommer aldrig att lyssna på vad folk säger till mig. Jag kommer att fortsätta promota Emelie.

Vad är det du fastnade för hos just Emelie?

– Hennes bittra sida som ingen verkar förstå. Dessutom påminner hon mig om Saga Scott och Carolina Gynning. Två personer jag älskar att se i tv. 

Och om inte Emelie skulle vinna. Vem skulle du vilja se som vinnare då?

– För mig spelar det ingen roll vem som vinner bara det är en tjej. Älskar Nardos och tycker faktiskt att hon är den som utvecklats mest i huset. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela