Kändisarnas stöd till Robinson-William: "Amatörer"

Det bubblade upp mycket känslor hos Robinson-publiken under söndagens öråd. Detta då tittarfavoriten William Seth-Wenzel fick lämna programmet.


Den 23 årige maskinen William Seth-Wenzel klev för några veckor sedan in i Robinson tillsammans med bland andra Rickard Länta, 52. 

Efter sin ankomst har William som de andra så fint kallat det "varit helt ostoppbar" och vunnit nästan alla tävlingar han deltagit i. Det var för några dagar sedan han efter ännu en vinst fick reda på att han var klar för finalvecka då han blev immun. Även efter den tävlingen vann han ännu en immunitet i en tävling mot Annica Lundgren Frisk, 55. 

När en av tävlingarna avslutades och William fick reda på att han var klar för final så föll han ihop på stranden. 

Nu är det dags för finalvecka. Bildkälla: TV4

– Jag har sedan dag ett vetat om att jag ryker om jag inte vinner varje tävling. Det har varit en konstant press, så man kan väl säga att det kändes som en lättnad. 

Men Williams två immuniteter skulle visa sig vara värdelösa i söndagens öråd. 

Efter att Rickard Länta blev utröstad berättar Anders Öfvergård från ingenstans att det är dags för ännu ett öråd – där inga immuniteter gäller. 

Inte helt otippat la majoriteten deltagare sina röster på William som då fick ta sitt pick o pack och åka hem. 

William tackar för tiden han fick tillsammans med de andra deltagarna. "Dags att lämna över stafettpinnen så någon annan kan få vinna". Bildkälla: TV4

Till Nyheter24 säger William att det, trots att det kom som en chock för tittarna, inte kom som en chock för honom själv. 

– Det har ju varit likande upplägg föregående säsonger så det var jag såklart beredd på. Däremot blev jag lite förvånad över att det kom in två Gränsländare och inte en, men det är så klart ingenting jag är bitter över, säger William. 

Men några som blev förbannade – det var tittarna. 

I kommentarsfälten på programmets Instagram har det haglat åsikter från tittarna som anser att det hela var riggat. 


Och även kändiseliten var snabba med att säga sitt. 

Messiah Hallberg har i år varit en mycket trogen tittare – och William-fan. På sina sociala medier har han kallat produktionen för amatörer och skrivit att han kokade efter avsnittet. 

En annan som visade sig bli otroligt upprörd var Youtubestjärnan Felicia Aveklew, 24.

– Jag och min pojkvän Emil är riktigt irriterade över kvällens Robinson. Jag förstår inte varför de lagt upp det som de gjort. Det var ju självklart vad som skulle hända, sa hon.

Många höll med Felicia. Bildkälla: feliciaaveklew/Instagram

Även journalisten och tv-profilen Anders Pihlblad uttalade sig om det hela. 

"Vi höll ju på dig så klart", skrev han under Williams bild. 

William möter ett starkt stöd på sin Instagram. Bildkälla: williamsethwenzel/Instagram
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!