Torsdag 24 Jun
Stockholm

Sommar med Ernst är tillbaka med nytt koncept

Den 24 juni är Sommar med Ernst tillbaka på TV4 och TV4 Play. Den här sommaren ska Ernst Kirchsteiger ta sig an renoveringen av ett nedgånget strandhus och han gör det tillsammans med gäster.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Sommar med Ernst går nu in på sin trettonde säsong.  Ernst Kirchsteiger kommer under åtta sommarinspirerande avsnitt renovera ett väl utvalt objekt från grunden samtidigt som programmet, som alltid, kommer bjuda på inspirerande mat-, inrednings- och trädgårdsinslag. Objektet som renoveras i år ligger i Skåne och är ett gammalt förfallet sommarhus som ligger mitt ute i naturen. 

Sommar med Ernst är tillbaka. Bildkälla: TV4

– Jag längtar efter att få förvandla det här huset på stranden vid havet! Ett hus som vid första anblicken inte ser så inspirerat ut, men som ropar efter kärlek och omtanke. Jag vet att den här platsen kommer att bli en pärla, som en skimrande snäcka i sanden. När fönster och dörrar står öppna så ska det kännas som att en kritvit sångsvan ska kunna flyga rakt igenom huset, säger Ernst om objektet. 

Sanna kommer att gästa Ernst i år. Bildkälla: Anders Wiklund/TT/Nyhetsbyrån

Nytt för i år är att programmet kommer att gästas av fem folkkära profiler som ska hjälpa Ernst med att laga mat, påta i trädgården och med renoveringen av huset. Vilka gäster som ska medverka kommer att avslöjas vartefter, men klart är att Sanna Nielsen blir först att gästa i avsnitt två.

– Det känns otroligt spännande att Ernst ska få renovera ytterligare ett hus från grunden men att han nu också får göra det tillsammans med gäster. Fem kända profiler får i årets säsong möjligheten att prata om sin relation till sommaren samtidigt som de hjälper Ernst med att fixa och laga mat i huset. Vi tror att gästerna kommer att bidra med mycket glädje till programmet där samtalet och sommaren kommer vara i första rummet, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för programmet. 

Men det räcker inte där.

I år kommer även ett extra avsnitt att sändas efter att det ordinarie programmet sänts. I Ernsts bästa sommarmat får tittarna ta del av Ernsts absoluta favoriter bland de maträtter han gjort under åren. Det blir allt från fisk och grill till syndigt söt choklad i ett helt avsnitt med bara härlig sommarmat.

Sommar med Ernst har säsongspremiär torsdag 24 juni på TV4 och TV4 Play. 

Ernsts bästa sommarmat har premiär torsdag 26 augusti på TV4 och TV4 Play.

Kommentera
Kopiera länk
Dela