Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén på Österlen
Nu berättar Karl Fredrik Gustafsson om hatstormen. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Karl Fredrik på Österlen om hatstormen: "Gör aldrig om det"

Karl Fredrik Gustafsson och maken Petter Kjellén förknippar vi oftast med ett drömmigt liv på den skånska slätten – något vi fått ta del av i TV4-programmet "Karl Fredrik på Österlen". Men nu berättar Karl Fredrik om kändisskapets baksida.


Karl Fredrik Gustafsson, 34, är mest känd som "Karl Fredrik på Österlen", och han har gått rakt in i hjärtat på hundratusentals svenskar som följt honom och maken Petter Kjellén, 38, i TV4-programmet där vi bjuds in i parets 1600-talsgård Eklaholm.

Vackra växter, pyssel blommor och lantliv är kanske det vi mest förknippar Karl Fredrik Gustafsson – och inte med hatstormar från ilskna fans. Men dessvärre har det sistnämnda nu inträffat.

Petter Kjellén och Karl Fredrik Gustafsson med hunden Hamlet på Österlen. Bildkälla: Stella Pictures.

Karl Fredrik nobbade bild med fan på Eklaholm

På Instagram, där Karl Fredrik har 137 000 följare, så berättar han nu om något extremt olustigt som hände i helgen i parets butik Karl Fredrik på Eklaholm. Dit vallfärdar de som är sugna på inspiration eller shopping. Men vissa av besökarna verkar helt enkelt ha mörka motiv. 

"Nu tar jag upp något jag sällan talar om, att det kan bli för mycket och att jag vissa dagar är lite mer lågmäld och melankolisk, vilket kan vara riktigt skönt. Dessa dagar är inga dåliga dagar, jag arbetar på i min verksamhet och tar hand om växterna och blommorna. Dessa dagar känner jag oftast inte för att ta bilder tillsammans med er kunder eller ens bli fotograferad. Den här veckan hade jag en sådan dag när jag tackade nej till att ta selfie och bli fotograferad, men det kommer jag nog aldrig göra om, tacka nej alltså!", skriver Karl Fredrik.

Att han tackade nej till fanbilder fick hemska konsekvenser – han möttes av otrevligheter från alla håll och kanter.

"För så mycket skit jag fått på mail, i kommentarer och meddelanden har jag aldrig tidigare fått. Eftersom jag tackade nej till selfie så var jag tydligen så otrevlig och personen i fråga skulle aldrig mer komma tillbaka", skriver han vidare. 

Karl Fredrik på Österlen stöttas på Instagram

I kommentarsfältet stöttas nu Karl Fredrik av lite mer vänligt inställda fans som tycker att han har all rätt i världen att nobba en bild när han känner för det. 

Några reaktioner lyder: 

"Självklart ska man kunna tacka nej! Den 'kunden' kan du vara utan!"

"Tycker verkligen inte det är en skyldighet att behöva ställa upp på att bli fotograferad bara för att man är en kändis! Och att få dra sig undan och vara privat är varje persons rättighet!"

"Självklart har även ni rätt till privatliv!"


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

1 timme sedan

Carina Burman får Bonnier-stipendium

1 timme sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

1 timme sedan
En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

2 timmar sedan
Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

3 timmar sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

idag 05:04
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.