"Under vinterhalvåret älskar jag att basta, det är en sån där grej jag gärna slänger in på lördagseftermiddagen"
"Under vinterhalvåret älskar jag att basta, det är en sån där grej jag gärna slänger in på lördagseftermiddagen" - Foto: Pontus Lundahl/TT

Lyxfällan-Magnus otippade chips och dipp-kombo: "Många tycker det är udda"

I veckans "Äntligen helg" gästas vi av den folkkäre Lyxfällan-programledaren Magnus Hedberg. När han går på helg står Avicii, lördagsbastu och en alldeles särskild chipsdipp på schemat.


Magnus Hedberg, 49, arbetar som både konsult och föreläsare – men mest känd är han för rollen som programledare i TV3-flaggskeppet "Lyxfällan".

Inför säsongspremiären av säsong 30 passade vi på att fråga Magnus vad han hittar på när tv-kamerorna är avstängda och han går på helg. 

Så här svarade han!

Det är fredag och du stänger igen datorn efter en lång arbetsvecka. Vilken låt sätter du på?

Jag skulle säga någon låt med Coldplay, eller nån Avicii-låt med ordentligt drag, lite helgkänsla. När jag sitter själv i bilen också så kan jag dra på lite extra högt när det är fredag, för att bygga in känslan i kroppen.

Har du någon favoritlåt av dem?

Oj, med Coldplay har jag så många favoritlåtar. Men "Levels" med Avicii, den är ju odödlig. Jag tröttnar aldrig på den. Jag vet inte hur många jag hört den, men den bygger sån känsla direkt, man blir glad direkt. 

Hur ser din ultimata fredagskväll ut? Vad äter och dricker du helst till middag?

Fredagar gillar jag inte att göra för mycket jobb, på lördagar kan jag lägga lite mer tid på maten. Men på fredagar så vill man bara snabbt in och ta helg. Men på sommaren grillar jag gärna.

Blir det ofta hämtmat på fredagarna?

Det kan bli hämtmat på fredagar, ja. Eller nåt enkelt, typ hemgjord pizza. Det är rätt bra för mig som har tre kids, för då kan man göra nån mer vuxen variant med ruccola och tryffelsalami, och så kan barnen köra med kokt skinka. 

Till det dricker jag gärna nåt gott vin. Jag är en säsongare, så vitt förstås till skaldjur, men hela sommaren kör jag rosé. Sen i oktober kryper det på lite rödvin och en mustig gryta, det är ju mysigt.

Det är lördag och dags för helgfrukost. Vad får under inga omständigheter saknas?

Ja, kaffe förstås. Men det är lite olika, för jag och min fru brukar dela upp det så vi får varsin sovmorgon. När jag kör så är det gröt som är den stora grejen, med drottningsylt eller mos på. 

Är det min fru som lagar så brukar det bli något mer amerikanskt, bananpannkakor med någon frukt. Kiwi och mango och grejer. 

Du städar av matbordet och gör dig i ordning för lördagen. Vad hittar du på? 

En ledig lördag så är jag ofta rätt inbokad med tre barn, så det är matcher och grejer. Men helst blåser jag av städning och sånt under veckan så man inte lägger rör mycket tid på det på lördagen. 

Men träning, jag älskar att träna. Under vinterhalvåret älskar jag att basta, det är en sån där grej jag gärna slänger in på lördagseftermiddagen. 

Det är söndag och helkväll i soffan. Vad tittar du på?

Till att börja med så tittar jag rätt lite på tv faktiskt. Det kan ju vara nån söndagsfilm som går, och det kan vara rätt skönt att "klockan nio börjar det", så kan man lägga upp resten av kvällen utifrån det. 

Har du någon favoritfilm du ofta återkommer till?

Ja, runt jul är det ju de här klassikerna "Love actually" och "The holiday" som är jättemysiga. Och det här är lite töntigt, men jag gillar James Bond också. Framförallt de senaste med Daniel Craig. 

Vad snacksar du på?

Snacks är min grej. Jag är inte så mycket för söta grejer, jag gillar salta grejer. Så favoriten är sour cream and onion-chips med dilldipp. Många tycker det låter udda, men det är grymt bra.

Vad är ditt bästa recept för att ladda upp inför veckan som kommer?

Mitt mål har varit att skapa ett liv där man inte har någon söndagsångest. Fixa ett jobb där du trivs med, som du kanske inte längtar till, men som du i alla fall inte har ångest för att gå till. 

Men söndagsfilmen är viktig, för oftast är det så tjåkat under helgen med grejer som är inbokade. Så söndagskvällen är nog då jag får mest egentid, när barnen gått och lagt sig och så där. Så det kanske är därför den där söndagsfilmen är så helig för mig. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!