Stockholm

Jag älskar att tjejerna bråkar så mycket i Bachelor 2021

"Jag rättfärdigar inte mobbning, utfrysning eller härskartekniker, men..."
"Jag rättfärdigar inte mobbning, utfrysning eller härskartekniker, men...". Foto: TV4/Privat

KRÖNIKA. Jag rättfärdigar inte mobbning, utfrysning eller härskartekniker. Men att tjejer i grupp inte alltid kan bete sig är ett konstaterande lika gammalt som gatan, skriver Nyheter24:s Mathilda Lundqvist.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vi är snart halvvägs i den rafflande Bachelor-säsong som fått hela svenska folket, inklusive mig själv, att bänka sig framför tv:n. 

Och innan vi gör något annat tänkte jag att vi ska bena ut lite vad programmet går ut på, för det tycks ha glömts bort längs vägen.

Två snygga, vältränade och vältaliga hunkar väljs ut för att locka till sig likasinnade tjejer att dejta. Hela kortegen beger sig till Rhodos där det hittills har bjudits på både blöta kyssar, (eventuell) herpesspridning och en hel del drama.

Varför blir alla så arga?

Ja, för det sedvanliga skitsnacket är igång sedan länge, likaså är de utseendefixerde påhoppen på varandra. "Allt går enligt plan", måste produktionsbolaget nöjt känna – samtidigt som de nås av nyheten att säsongen slagit tittarrekord.

Så varför blir alla så arga på tjejerna när de är elaka mot varandra?

Det är inte bara märkligt utan också väldigt taskigt, eftersom deras konflikter konstant matas med bensin av produktionen. Hemliga inspelningar, favoriserande dejter, färgstarka personligheter – för att inte tala om de nya tjejerna som checkar in på löpande band. 

Nej, jag rättfärdigar inte mobbning

Och nej, jag rättfärdigar inte mobbning, utfrysning eller härskartekniker. Men att tjejer i grupp inte alltid kan bete sig är ett konstaterande lika gammalt som gatan. 

Jag tittar dessutom inte på Bachelor för att se ett gäng tjejer "fix eachother's crowns". När de ger både produktionsbolaget och tittarna guld tycker jag vi ska tacka och ta emot – inte ifrågasätta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.