Torsdag 26 Maj
Stockholm

Idag begravdes Einár: "Vackert och värdigt"

Nils Einár Grönberg.
Nils Einár Grönberg begravdes i Katarina Kyrka. Foto: Jessica Gow/TT och TT.

Kvällen den 21 oktober i år sköts rapparen Nils "Einár" Grönberg till döds i Hammarby Sjöstad. Nu, drygt en månad senare, begravdes 19-åringen i Katarina Kyrka på Södermalm i Stockholm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

450 personer deltog under begravningen av den 19-årige rapparen Nils "Einár Grönberg, som för en månad sedan sköts till döds i Hammarby Sjöstad.

Flera kändisar befann sig i Katarina Kyrka

Bland dessa 450 personer deltog flera kända ansikten, bland annat Mikael PersbrandtDante Lindhe och Noel Flike från Hov1, Victor LeksellSebastian Stakset och Danny Saucedo.

Spelade Einárs osläppta låtar

Under ceremonin ekade två av Einárs osläppta låtar, "Kolla mig i ögonen" och "Lilla Nisse", mellan kyrkoväggarna. 

– En fin ljus hyllning till en ung människa. Vackert och värdigt, säger en medarbetare i kyrkan, som enligt uppgifter till Expressen inte fått tala om begravningen fram till att den ägde rum. Detta då Einárs familj valt att hålla ceremonin utanför offentligheten.

Förutom två av Nils "Einár" Grönbergs två osläppta låtar spelade organisten Lars Andersson psalm 217 "Gud, för dig är allting klart".

Bildkälla: TT
Helena af Sandeberg och Rebecka Hemse på väg in i Katarina kyrka. Bildkälla: TT
Bildkälla: TT
Mikael Persbrandt och Stefan Larsson var på plats i Katarina kyrka. Bildkälla: TT
Noel Flike, till vänster, och Dante Lindhe, längst till höger, från gruppen Hov1 deltog under ceremonin.Bildkälla: TT

Fakta om Nils "Einár" Grönberg

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela